Kesä

Kesä

Ässiä

Torstaina, 12.1.2012

Jos joku on kaivannut lunta, niin nyt sitä sitten saadaan. Maisema näyttää tosi kauniilta, mutta raskaat lumikuormat puissa ja pensaissa ovat aihettaneet sähkökatkoja. Aamuvuoro töissä. Kotiin tultuani leipomishommat alulle. Ensimmäisen kerran eläissäni tein kaneliässiä. Juuri, kun sain taikinan tehtyä, meni sähköt. Onneksi ei pitkäksi aikaa, muutaman minuutin verran vallitsi pimeys. Ensin kokeilin tehdä juhlakalun etunimen alkukirjaimen mukaan ärriä, mutta taikina ei taipunut niin monimutkaiseen kirjaimeen, vaan katkeili, tyytyköön eukkonsa alkukirjaimeen. Ässien jälkeen rustasin pullataikinasta muka omenahillotäytteisen juhlakiekon. Tuli aika kamalan näköinen makkara. Saa kelvata kuitenkin, makuhan on pääasia.

Eilen tein  Riitanpuutarhan ohjeella vadelmakakun. Näyttää tosi kivalta, maku selviää lauantaina. Kuorrute puuttuu vielä. Tummat sattumat pohjan ja hyytelökerroksen välissä ovat mustaherukkahilloa. Huomenna on edessä huushollin siivousta ja pientä kokkaamista, pöytäliinojen ja miesväen paitojen silitys.2 kommenttia:

 1. Teillähän alkaa olla kaikki valmiina juhliin! Pidän peukkuja, että sähkö pysyy, meillä on viimeinen vuorokausi ollut on-off -tilaa yötä päivää. Pelottaa viikonloppu, kun kaikki nuoretkin tulevat paikalle: Ilta kynttilänvalossa pikkupojan kanssa on varmaan uusi kokemus! Joutuvat kodinkoneetkin rasitukselle.
  Mukavaa, että löysit mieluisen reseptin!

  VastaaPoista
 2. Voi koita levätäkin jossain välissä!

  Ja tosi hyviltä näyttävät, nam.

  Mukavia juhlia toivottelen

  VastaaPoista