Kesä

Kesä

llmastointikengät

Lauantaina, 28.1.2012

Kirpeän raikas talvisää. Pakkastakin on ollut aamuisin lähemmäs 20 astetta, päivällä vähemmän. Aurinko näyttäytyy välillä, hanget hohtavat ja  maisema on upea. Hyvä oli aamulla tuulettaa mattoja ja petivaatteita, aamupäivä onkin mennyt siivouksen merkeissä.

Parin viikon takaisista juhlista muistuttavat vielä kukkakimpusta jäljelle jääneet mutterit, sekä yllättäen tuolin alta löytynyt nurmikon ilmastointikenkä. Kengän mies haki juhlissa näytille vieraille, kun tuli puhe nurmikon sammaloitumisesta. Meillä tuppaa myös sammal valtaamaan nurmikkoa. Se on merkki liiaksi tiivistyneestä maasta. Ostettiin pari kesää sitten nuo ilmastointikengät. Mies kävellä kopsutteli niillä pitkin nurmikkoa. Minä kuljin perässä ja kaadoin nurmikolle vahvaa kanankakkavettä. Minäkin kokeilin kengillä kävelyä, mutta tämän painon alla jämähdin kiinni nurmikkoon kuin tatti, enkä meinannut saada jalkoja irti maasta.

Työ kannatti, nurmikon vihreys syveni silmissä ja sammal hävisi.  Ohjeitten mukaan homma olisi paras tehdä talikolla ja haravoida sitten hiekkaa syntyneisiin reikiin. Sellaiseen ei viitsitä lähteä. Sitä paitsi vihreä sammal on kaunista. 
4 kommenttia:

 1. Hurjat on teillä välineet! Mutta taitaisi lumikengät olla kyllä tällä hetkellä käytännöllisemmät.

  Nautitaan viikonlopusta!

  VastaaPoista
 2. Juu, lumikengät ois kyllä kivat :) Naatitaan naatitaan!

  VastaaPoista
 3. Olen tähän asti pitänyt noita ilmastointikenkiä vähän huuhaana, mutta taitavatkin olla ihan käyttökelpoiset! Jos vaikka kokeilisi. Kiitti vaan vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Riitanpuutarha, kyllä ne tosiaan muuten ovat hyvät, mutta tosi raskaat käyttää:)

  VastaaPoista