Kesä

Kesä

Terassimme

Tiistaina, 31.1.2012

Olen talven mittaan järjestellyt koneella olevia  lukemattomia kuvia puutarhastamme helpommin käytettävään  järjestykseen. Ajatuksena on, että pikkuhiljaa esittelisin pihaamme tarkemmin. Muutettuamme tähän taloon, teimme remontin sekä sisällä, että ulkona. Piha myllättiin perinpohjaisesti, joten saimme aloittaa lähes "puhtaalta pöydältä".  Nurmikot kylvettiin v.2006 ja tehtiin ensimmäiset istutukset. Seuraavana kesänä istutettiin takapihalle 2 omenapuuta ja kirsikkapuun.

Puiden paikat suunnittelin niin, että niiden väliin tulisi jossain vaiheessa oleskelupaikka, terassi. Keväällä 2008 alkoi terassin teko. Tässä vaiheessa en tiennyt, mitä tuleman piti, suunnitelmat kun olivat miehen päässä. Aloitimme lautojen asettelun takanurkasta. Edetessämme mies tuumasi, että tähän nyt voitaisiin tehdä se kauan haaveilemasi vesiaihe samaan yhteyteen. Siitä myöhemmin lisää.

Takaoven edessä oli rumat, vanhat ja osittain maahan peittyneet betonilaatat. Ne kaivettiin ylös ja nikkaroitiin puusta uusi alusta. Syntyneet kaksi eri terassia yhdistettiin toisiinsa puukäytävällä, sekin miehen omaa suunnittelua. Näin meillä oli  puinen polku kävellä  saunasta vilvoittelemaan jalkoja likaamatta, tai päiväkahville sukkasillaan.

Terassin takanurkkaan teimme rimoista kehikot köynnöksille ja näkösuojaa antamaan. Terassi valmistui juuri sopivasti minun viiskymppisilleni, ja hyvien kelin ansiosta se päästiin myös koeponnistamaan. Ja hyväksi todettiin.

                                                        Valmis terassi, kalusteetkin jo paikallaan

puinen polkuTässä näkyy myös takaoven pikkuterassi


Koko rakennelma näytti uutena laiturimaiselta ja irralliselta. Täytyi aloittaa maisemointi. Laajensin istutusalueet kiinni terassin laitoihin ja istutin kaikenlaista, mitä käsiin satuin saamaan. Pikkuhiljaa istutusalueet ovat laajentuneet ja rehevöityneet sulauttaen terassin mukavasti muuhun ympäristöön.


                                                                          Heinäkuun alku 2010

                                             Heinäkuun puoliväli 2011

Vietän suuren osan kesäpäivistä täällä. Lukien, kutoen, virkaten tai muuten vain nautiskellen kesästä ja seuraten ympäristön tapahtumia. Täällä myös syödään ja kahvitellaan, tavataan ystäviä.  Iltaisin istutaan ehkä olut- ja siiderilasien kanssa päivän kuulumisia kertoillen.


Syyskuussa 2011

6 kommenttia:

 1. Ihan kesää tulee ikävä kun noita kuvia katselee. Ja oikeassa olet, hyvin palveli kaunis terassi viisikymppisillä!

  VastaaPoista
 2. Marjaana, pian se kesä sieltä tulee. Sitten taas kahvitellaan:)

  VastaaPoista
 3. Onpa viehättävän näköinen! Nuo kukkamaat lautapolun vierellä ovat upeita!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, riitanpuutarha. Nopeasti ovat rehevöityneet ja kasvaneet.

  VastaaPoista
 5. Oi miten kaunista! Olette ahkeroineet kyllä!

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Karolina! Osataan me laiskotellakin :)

  VastaaPoista