Kesä

Kesä

Odotettavissa marjoja

Keskiviikkona, 22.2012

Kaikki merkit viittaavat nyt siihen, että ensi kesänä tulee hyvä marjasato. Nimittäin, jos laskiaisena pyryttää lunta, tulee vanhan kansan mukaan runsas marja- ja muukin sato. Nyt meni  varman päälle, koska sekä tiistaina että myös laskiaissunnuntaina tuli lunta taivaan täydeltä. Äitini ennusti myös uudenvuoden yöstä hyvää marjavuotta, koska taivas oli tähtinen.

Lapsena pakollinen marjanpoiminta oli ykkössijalla inhokkipuuhista kasvimaan kitkemisen ja harventamisen kanssa. Mutta heti, kun pääsin omaan huusholliin hääräämään, muuttuivat molemmat todella mieluisiksi hommiksi. Kaksi pakastinta täyttyy ilmaisista metsänantimista  helposti, mansikat tosin täytyy ostaa. Olisipa vielä maata niin paljon, että saisi kunnollisen kasvi- ja juuresmaan. Niin, ja tietysti kellari, johon kaikki ihanat säilykkeet saisi säilöön.

Tämä bloggaaminen on käynyt viime aikoina hieman hankalaksi. Blogger nimittäin epäilee minua jatkuvasti robotiksi, ja sitten täytyy tihrustaa hankalasti hahmotettavia kirjaimia todistaakseen, että sitä onkin ihan oikea bloggaaja lihaa ja verta, eikä mikään robotti ruttunen.


Pilvikirsikan kukkia. Tekee myös pieniä punaisia marjoja, muttei säilöttäviä sellaisia:)

6 kommenttia:

 1. Nämä ennustuksethan kuulostavat hyviltä! Ehkä tämän lumen kestää, jos tietää saavansa paljon marjoja:)
  Mulla on sama ongelma noiden robotti systeemien kanssa, vaikuttaa kyllä siihen, viitsiikö kommentoida niin usein,,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onhan lumessa hyvätkin puolensa. Säilyy (ainakin toivon mukaan) ruusut ja kärhöt paremmin suojapeitteen turvissa.

   Poista
 2. Voi-voi-voi, nyt kyllä harmittaa!!! Syksyllä kaivettiin useampi herukkapuska ylös eikä ehditty mitään laittaa tilalle. Voi-voi-voi!!! Mutta jos niistä lopuista tulisi niidenkin edestä? ;o)

  VastaaPoista
 3. Täytyy sitten ahkerasti popsia pakstimia tyhjiksi meilläkin. Mukavaa, että tulossa on taas hyvä sato!
  Tuo blogger on tosiaan muuttunut aika hankalaksi. Kommentointikin on työn takana, kun en itsekään saa selvää toisesta, suttuisesta tekstistä. Luulisi robotin paremminkin siitä selviävän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta pitäisiköhän kuitenkin jättää vähäsen pahan päivän varalle niitä viime vuotisia. Jos vanhat ennusteet pitävätkin paikkansa, mutta sää reistailee:)

   Poista