Kesä

Kesä

Vihreät kurvit

Aloittaessani pihan laittoa, ei minulla ollut vielä selkeää kuvaa, mitä tuleman pitää. Jonkinlainen hatara hahmotelma oli paperilla. Ensimmäiset kasvit istutettiin etupihalle koko talon mittaiseen istutusalueeseen. Olen aina pitänyt enemmän kaarevareunaisista, vapaamuotoisista kukkapenkeistä kuin viivottimella vedetyistä, niinpä kaikki kukkapenkit meillä ovatkin epämääräisen muotoisia alueita.

Pikku hiljaa olen lisännyt istutusalueiden määrää ja kokoa, sitä mukaa, kun uusia kasveja on jostakin siunaantunut. Nurmikon osuus pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä. Kokonaan en vihreästä nurmikosta halua luopua, niinpä istutusalueitten väliin on muodostunut vihreitä, polveilevia käytäviä.

Tarkoitus olisi, että  polkuja kulkiessa ei kaikki paljastuisi yhdellä silmäyksellä, vaan mutkan takaa avautuisi uusia näkymiä, ehkä yllätyksiäkin. Vielä ei olla ihan niin pitkällä, mutta yllättävän nopeasti kaikki on kasvanut.

                             
4 kommenttia:

 1. On tosi kaunista! Mahtavat kurvit...Totta puhut siinä, että on mukava nähdä jotain mielenkiintoista paljastuvan mutkan takaa! Oletkin onnistunut kuvista päätellen loistavasti!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, riitanpuutarha. Vielä on paljon tehtävää, eihän tämä valmiiksi koskaan tulekaan:) Mutta paljon on muutosta tapahtunut lähtöpisteen aukeasta pihasta, vallankin kun pensaat ja pikkupuut kasvavat näkösuojaa antamaan.

  VastaaPoista
 3. Näyttää todella ihanalle!
  Tykkään itse samantyyppisestä puutarhasta ja vieroksun suoria linjoja.
  Et kyllä usko kuinka paljon välillä ottaa päähän oman mökkipihan rinnetontti. No, pikku hiljaa hyvä tulee. Niinkun sanoit eihän piha sinänsä ole koskaan valmis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkipuutarhassa, rinnetontissa riittääkin haastetta. Mutta sitten varmaan tuntuukin mukavalle, kun saa sen hankalankin paikan "kesytettyä" ja mieleisekseen.

   Poista