Kesä

Kesä

Hyvää mieltä

Perjantaina, 16.3.2012Tartuin Riitanpuutarhan blogiystävilleen heittämään Hyvän mielen haasteeseen. Siispä nyt pitäisi kirjoittaa hetkistä, joista olen saanut hyvän mielen. Haastetta saa jatkaa, ken haluaa.

Minä saan hyvän mielen yleensäkin hyvin pienistä ja arkisista asioista.

Ensimmäisenä oma pieni perhe ja koti. Hetket, kun olemme kaikki kolme kotona yhtäaikaa, kaikessa rauhassa. Kun 16-vuotias poika aamun äksyilyjen ja huutokohtausten jälkeen tulee illalla nukkumaanmennessä halaamaan ja kuiskaamaan: Äiti oot rakas. Kun iltapäivällä kotiin tultuani poika huikkaa huoneestaan: äiti, keitin meille kahvit. Kun iltavuoron jälkeen on lämmin kyyti vastassa työpaikan pihassa ja kotona sauna kuumana odottamassa.

Saan hyvän mielen tuottamalla toiselle hyvää oloa: Kun kaikki perheen jäsenet mukisematta syövät laittamaani ruokaa ja kehuvat hyväksi. Kun olen siivonnut huushollin, ja mies kotiin tultuaan toteaa: Onpas täällä siistiä.

Hyvä mieli tulee, kun saa viimeinkin aloitettua ja tehtyä jonkun ikävän homman. Hyvä mieli tulee, kun ystävä piipahtaa yllätysvierailulle. 

Aurinko ja kevään tulo saavat hyvälle mielelle. Jokainen puutarhan mullasta nouseva istuttamani kasvi, kukkien aukeavat nuput. Kuivan jakson jälkeen ihana, virkistävä sade. Kun työpäivän jälkeen pääsen pihakierrokselle tarkastamaan, mitä päivän aikaan on puutarhassa tapahtunut.

Ekstrahyvää mieltä tuovat molemmat elossa olevat, iäkkäät ja pirteät vanhempani. Äidin ainainen huolehtiminen meistä lapsista ja lapsenlapsista, vaikka hyvin voisi jo olla toisinpäinkin. Hyvää mieltä saan siitä, kun saan soitettua äidilleni ja jaksan kuunnella viidenteen kertaan samoja juttuja ärtymättä. Hyvän mielen saan huomatessani, kuinka vanhempani ilahtuvat käynnistä heidän luonaan, tai kun kutsumme heidät meille kahville.

Hyvä mieli tulee kesälauantai-iltana mökillä, kun saunan piipusta tupruaa savu. Päivän työt on tehty ja kohta päästään nauttimaan löylyistä.

 


6 kommenttia:

 1. Niinhän se on, että monet arkiset asiat tuovat meille hyvän mielen. Nautitaan niistä hetkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, on hyvä elää, kun arki rullaa ilman suurempia hankaluuksia

   Poista
 2. Hyvää mieltä tuovat jutut kuulostavat tosi mukavilta. Monesti pienet jutut on niitä kaikkein parhaita...

  VastaaPoista
 3. Omapäinen arkeilija, niistä pienistä helmistä ne hyvät hetket syntyvät. Isompia saisi odottaa kauemmin...

  VastaaPoista
 4. Onni ja hyvä meli on arkisia asioita, kun vaan ymmärtää pysähtyä niistä nauttimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, liian usein sitä sortuu "sitten kun" ajatteluun, eikä osaa nauttia siitä, mitä jo on.

   Poista