Kesä

Kesä

Inspiroivaa

Pilvistä ja sateista päivää piristi Mökkipuutarhassa-blogin Pirjolta saamani puutarhablogitunnustus, kiitos Pirjo!

Minun pitäisi siis vastata seuraaviin kysymyksiin:

1. Miten puutarhainnostus ja puutarhablogin pitäminen syntyivät?

2. Mikä on erikoisin, ihmeellisin, harvinaisin, tunnearvoltaan suurin tai kaunein lempikasvisi?


3. Mikä on puutarhafilosofiasi?


1.  Puutarhainnostukseni lienee äidin ja kodin peruja. Lapsuuskodissani on  aina ollut hoidettu ja nätti piha.  Meillä kaikilla neljällä sisaruksella on kauniit puutarhat. Vanhemman sisaren puutarha on saanut mainetta ja kunniaa palkinnoinkin.

Ensimmäinen oma pihani oli pieni postimerkin kokoinen rivitalopiha.  Sisareni auttoi pihan laittamisessa ja antoi arvokkaita neuvoja. Häneltä olen saanut myös läjämäärin kasveja.  90-luvun alussa rakensimme kesämökin, missä pääsin oikein kunnolla huseeraamaan ja hurahdin entistä syvemmälle puutarhahulluuteen.  Harras toiveeni päästä touhuamaan omakotitalon pihalle täyttyi, kun ostimme vanhan talon kymmenisen vuotta sitten.  Ja hulluus senkun jatkuu.

Puutarhablogeja olen lueskellut innokkaana jo useita vuosia, samoin kaikkea mahdollista puutarhanhoitoon liittyvää netissä.  Omaa blogia olin suunnitellut mielessäni jo jonkin aikaa,  vuosi sitten uskalsin sen myös toteuttaa.

2. Erikoisin kasvini taitaa olla kermesmarja. En pyri haalimaan erikoisuuksia, ainakaan vielä tässä vaiheessa.  Lempikasvejani ovat  alusta lähtien olleet mm. syysleimut, kuunliljat, kallionauhukset, jalopähkämö, pionit  ja punaiset ruusut.

Vanhasta rivitalopihasta otin ainoana kasvina uuteen pihaan pienestä alusta  kasvattamani kartiovalkokuusen, sen toivon säilyvän.  Kärhöt ovat uusia suosikkejani. Viime kesänä sain hankittua kovasti hinkumani rotkolemmikin (Brunnera macrophylla Jack Frost). 50-vuotis lahjaksi sain ystäviltäni koristeomenapuu "Marjatan", joka on todella kaunis kukkiessaan ja tuo mieleen hyvät ystäväni. Antajastaan muistuttavat minua myös monet muut puutarhaystäviltä saadut kasvit.


3.  Puutarhanhoidon pitää tuottaa iloa, ei stressiä.
Laitan tunnustuksen eteenpäin Rikkaruohoelämää-blogille ja betweenlandille, ole hyvä!

3 kommenttia:

 1. Ompas mukavaa lukea miten ihmiset ovat hurahtaneet "puutarha hulluiksi"... =)

  Onnea tunnustuksesta,
  Aurinkoista kevättä,
  KArolina

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Karolina! Aurinkoa ja lumien sulamista toivottelen myös sinnekin päin:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Konnadonnalle tunnustuksesta. Kylläpä lämmitti mieltä.

  VastaaPoista