Kesä

Kesä

Matkailua

Torstaina, 1.3.2012

Kalenterin mukaan talvi ohi, ja kevät alkaa. Ulos katsoessa sitä ei kyllä huomaa, hanget ja nietokset sen kun kasvavat. Eilen killotteli aurinko mukavasti ja houkutteli ulkoilemaan. Takapihalla on kaksi onnetonta omenapuunrääpälettä. Huolimatta verkoista ja lumen tallomisista, oli rusakko päässyt toissayönä järsimään oksankärkiä ja vähän runkoakin. Kyllä täytyy olla hirrrvittävän iso rusakko, puolitoistametrinen ainakin, että on ylettynyt tihutyöt tekemään. Kävin vielä varmuuden vuoksi tallomassa lisää etupihan koristeomenapuun ympäriltä lunta ja nostin verkkoa ylemmäksi.

Iltapäivällä istahdimme koko perhe autoon ja hurautimme kotiseutukierrokselle. Määränpäänä oli Multia, mutta ensin ajoimme Muurameen, jossa mies hoiti jonkun työasian. Sieltä Jyväskylän ja Tikkakosken kautta Uuraisille ja Multialle. Palokassa pysähdyimme syömään hampurilaisateriat, Tikkakoskella kävimme paikallisessa K-marketissa ruokaostoksilla. Lentokentän lähellä näimme sopivasti juuri laskeutuvan lentsikankin. Olipa siina meille maalaisille ihmettä kerrakseen! Kohta puolin lähden uudelle kierrokselle Onnelalaisten kanssa, kun tulevat hakemaan minua Tuuriin. 

Tässä kuvassa näkyy (jos oikein tarkkaan katsoo) järsitty omppupuu puusäleikön edessä. Lajiltaan 'Maikki', ja tehnyt jopa muutaman punaposkisen ompunkin joskus. Puun juurella kasvaa tuoksukurjenpolvi, oikein hyvä joka paikan maanpeiteperenna.5 kommenttia:

 1. Wow, mä haluaisin nähdä puolitoista metrisen rusakon!

  Mukavaa ostosmatkaa, minäkin pistäydyin eilen pikaisesti kaupoilla ja oikeassa olit, paaljon paljon oranssia ja "oikeita" värejä. Sormet syyhyää.

  VastaaPoista
 2. Ups, taisin unohtaa puiden suojauksen syksyllä ihan tyystin...

  VastaaPoista
 3. Marjaana, voi niitä liikkua teilläkin päin. Pidä varasi!
  Paula, jos on vanhempia puita, ei ne niitä niin mielellään rouskuta. Toivotaan, ettei tapahdu vahinkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meilläpäin liikkuu puolitoista metrisiä rusakoita mä kyllä kutsun sisään ja tarjoan lasin viiniä. Ja laulan sille toiveikkaana M.A.Nummista (Mikä se laulu on jossa lauletaan "puvun sisuksista kömpi ulos mies" oliko se Valtava jänis?)

   Poista