Kesä

Kesä

Onneni yrttitarha

Lauantaina, 3.3.2012

Aurinko armas lämmittää ihanasti ja sulattelee pikkuhiljaa lumia. Räystäiltä ainakin tippuu vesi, ja piha-alueet ovat täynnä sohjoa. Tiet ovat paljaita ja tienpenkat tummia. Istuskelin kuistilla, nokka kohti aurinkoa ja kahvikuppi kädessä. Tosiasiassa ei siellä ihan niin lämmintä ollutkaan, kun pohjoistuuli kävi melkoisen voimakkaana.

Harmitellen katselin lumen painamia tuijia. Ovat sen verran kaukana tiettömän taipaleen takana, etten viitsi lähteä lyhyillä jalantöpyköillä rämpimään pelastustoimiin. Jotkut tuijista ovat painuneet aivan luokille, niin ettei niistä näy yhtään vihreää lumikuorman alta.

Pääkoppa täyttyy kesästä ja suunnitelmista. Olen hahmotellut paperille uutta ryytimaata. Kärhöportin takana on vielä tyhjää nurmikkoa, siihen se olisi toiveissa saada tehtyä. Suurin ongelma on mullan tuonti tontille. Ainut mahdollisuus on kipata multakuorma ison pressun päälle etupihan tuloväylälle, ja kelkkoa siitä eteenpäin kottareilla kasvimaalle. Onneksi kesäloma on jo alkukesästä, niin pääsen kaikessa rauhassa toteuttamaan  suunnitelmiani. 

Tästä portista olisi käynti uudelle ryytimaalle


7 kommenttia:

 1. Ihana portti! Keksin juuri, mitä teen nurkassa notkuvalle rautahökkyrälle...Kiitos tästä.
  Kyllä vaan aivot ihan surraavat ja koko keho odottaa että pääsisi tuosta lumesta. Tahtoo kädet multaan!!

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunis portti!

  Ihana suunnitella ja haaveilla kesästä. PIanhan se jo on!
  Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista, Mustakissa ja Karolina! Tuo porttihäkkyrä on miehen hitsaama harjateräksestä. Hyvin on asiansa ajanut. Kaupoissa olisi vaikka minkälaista kaunista rautaporttia, mutta kun meikäläinen yrittää tehdä kaiken mahdollisimman edullisesti:) Kevät etenee nyt nopeasti, kohta päästään multaa möyhimään!

  VastaaPoista
 4. Kaunis portti! On siitä mukava mennä salaatteja keräilemään! Onnea uudelle haaveellesi!
  Riitta

  VastaaPoista
 5. Kiitos, riitanpuutarha. Yleensähän ei haaveita kannata ääneen lausua, silloine eivät toteudu. Saas nähdä, miten tässä käy:)

  VastaaPoista
 6. Aivan käsittämättömän upeita kärhöjä!!

  VastaaPoista