Kesä

Kesä

Tuijat suojaan

Tiistaina, 13.3.2012

Olen herännyt tänä aamuna kaksi kertaa ja yhtä monta kertaa juonut aamukahvit. Jälkikasvu piti paimentaa jo 5.45 lähtevään bussiin. Ihme kyllä nuori mies heräsi oma-aloitteisesti ja oli pukeissa jo ennen minua. Heitin pojan matkahuoltoon ja köllähdin takaisin lämpöiseen petiin. Se taisi olla kannattava torkkuminen, kun näin unessa kauniin perennayhdistelmän, jonka vielä herättyäni muistin. Kirjoitin näyn omaan puutarhavihkooni talteen.
 
Puutarhasuunnitelmat tuppaavat tulemaan uniin ihan väkisin. Eikä se tietysti ole mikään ihme, kun ennen nukahtamista lueskelee vanhoja puutarhalehtiä. Toisinaan se jopa ärsyttää, kun ei haluaisi ajatella nukkumaan mennessä yhtään mitään.
 
Lauantaina sain peiteltyä etupihan tuijat kevätauringolta säkkikangashupuilla.  Ovat kyllä jo sen verran isoja, ettei ehkä välttämättä tarvitsisi, mutta otetaan nyt varman päälle.  Alussa suojasin tuijia vähän väärin, kun tein liian umpinaiset ja tiukat suojukset. Silloin suojuksen sisällä on helposti kuuma kuin saunassa ja kasviparat palavat pätsissä. Täytyy muistaa jättää aina pieni ilmankierto ja tuuletus mahdollisuus.
 
Nyt käy kova tuuli ulkona, ja tuijien suojukset lepattavat kuin kummitukset  tuulessa. Saas nähdä, saako illalla töistä tultua jonkun suojuksista käydä vaivihkaa noukkimassa naapurin pihalta. Joskus on niinkin päässyt käymään.


2 kommenttia:

  1. Alitajunta työstää usein ne parhaat ideat! Näkisimpä minäkin joskus jotain "hyödyllisiä" unia... ;o)

    VastaaPoista
  2. Paula, yleensähän ne unet ovat aivan käsittämättömiä. Ja jos nukkuu hyvin sikeästi, ei unia edes muista nähneensä

    VastaaPoista