Kesä

Kesä

Kiirastorstaina

Torstaina, 5.4.2012

Kiirastorstai,  ja pääsiäinen edessä. Olisi pitänyt laittaa rairuohot ja  ohrat aikaisemmin kasvamaan. Ovat itäneet ja kasvaneet varsin nihkeästi, ohra ei paljon ollenkaan. Täytynee asetella tipusia vähän reilummin aukkopaikoille.

Keli on varsin erilainen viime pääsiäiseen verrattuna, tosin pääsiäinen on nyt pari viikkoa aikaisemminkin. Katselin merkintöjä viime vuodelta: 20. huhtikuuta on maa ollut sula ja kuiva, koska olen päässyt silloin haravoimaan. Pääsiäisenä oli parisenkymmentä astetta lämmintä ja aurinkoista, kuistilla kukki jo orvokkiamppeli. Nyt ei puhettakaan.

Lunta on tullut alkuviikosta varmaan parikymmenentä senttiä. Maanantaina töistä päästyäni katselin työpaikan ulko-ovella vuoroin lumikinoksia, vuoroin jalassa olevia pikkukenkiä. Mahdoton yhtälö, joka onneksi ratkesi samantien mukavasti miehen kurvatessa autolla minua hakemaan. Talvikamppeet oli pakko sitten ottaa uudestaan käyttöön, pakkastakin ollut öisin yli kymmenen astetta.

Onneksi edessä on neljä päivää vapaata. Ei tarvitse välttämättä lähteä tuvasta mihinkään, satoi tai paistoi. Ei pikkukengissä eikä isommissakaan. Hyvää syötävää, mukavaa lukemista, lupsakkaa seuraa ja rentoa oleskelua.


5 kommenttia:

 1. Juuri tuota samaa minäkin pääsiäiseltä toivon! Otetaan iisisti ja naatiskellaan.

  VastaaPoista
 2. Minäkin katselin viime pääsiäisen kuvia koneelta ja lumen määrä on silloin ollut paljon vähäisempi - ehkä se pari viikkoa vaikuttaa asiaan...
  Rentoa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuulostavat pääsiäissuunnitelmasi :)

  VastaaPoista
 4. kiitos kommenteista, ja mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista