Kesä

Kesä

Kylässä

Sunnuntaina, 8.4.2012

Sen verran rennosti on tullut otettua pääsiäisen aika ja oltua tiukasti kotosalla, että tänään alkoi jo hieman pitkästyttää syöminen ja makoilu. Kuin tilauksesta tuli kutsu kahville ystävän luo, sielläpä aika hurahtikin mukavasti. Pitkästä aikaa näin ystäväni kaikki lapsukaisetkin, kun olivat tulleet kotikotia pääsiäisen viettoon. Minä en saanut miestä enkä poikaa mukaani. Pojalla on kaveri yökylässä, ja mies tykkää huilata ja katsella telkkarista urheilua.

Ystäväni oli jo aloittanut puutarhatyöt: olivat leikanneet terijoen salavia ja omenapuita. Minun pitää muistaa myös rapsia rusakon syömiä oksia molemmista omppupuista, heti ensi tilassa. Onneksi ei runkoa ollut järsitty, ainoastaan muutamia alimpia oksia kaluttu. 




7 kommenttia:

 1. Tänään piti hiukan hääräillä pihassa,mutta yöllä on taas satanut lunta ja jäävät hommat vielä tekemättä :c

  VastaaPoista
 2. No voi hitsi, ei sitä lunta kyllä enää kaivattaisi. Täällä ollut kirkasta, mutta nyt on tullut pilviä

  VastaaPoista
 3. ...Ja nyt tulee sitten taivaan täydeltä lunta:(

  VastaaPoista
 4. Pääset vielä hangille vaikkapa suksilla. Parina viikkona pääsin minäkin. Nyt ovat meiltä lumet menneet, vain vähän rippeitä metsien laidoilla. Pakkasta on öisin, mutta päivisin aurinko lämmittää ja lumikellot kukkivat, sinivuokot raottavat silmiään ja tänään näin ensimmäisen kevätkaihonkukan avoinna. On Suomi ihme maa. Sinä lienet Jyväskylän seuduilla, minä täällä Lounaisnurkassa. Mutta ihmeen äkkiä te siellä saatte meidät aina kiini kevään tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Nummentonkija! Oi, teillä jo kukat kukkivat, se antaa toivoa tänne Keski-Suomeenkin. Meidän tonttimme on onneksi aurinkoinen, joten lumet sulavat yleensä nopeasti, kun vaan on tarpeeksi lämmintä. Onneksi loppuviikoksi jo luvattiin mukavia lämpötiloja:)

   Poista
 5. Hei sinne Suomeen. Minä vietän Itävallan pääsiäistä ja levähtelen puutarhahommista. Meillä on ollut ainakin kuusi viikkoa sellaista 20 astetta lämmintä niin ettö kaikki sipulit kukkivat tai ovat ohi, kouvut ovat jo aika vihreitä, kaikki hedelmäpuut ovat kukalla ja muutoinkin puskat kukkivat. Joka vuosi poimin tuomen kukat niiden avautuessa ja lähetin Suomeen äidilleni estuntua niiden tuoksusta . Nyt tuli ihan kyyneleet silmiin kohdatessani tuomen ensi kukkineen. EI ole enää äitiä, jolle tuoksun lähettäisin. Ja tuoksua on lisää tulossa: syreenin nuput kasvavat hurjaa vauhtia.
  Mutta kylvämään en ole uskaltanut. Enkä viemään ulos sitruunapuitani, oleantereita, pelakuita jne, sillä öisin voi tulla pakkasta ja niinpä viime yönä olikin sita pakkasta 5 astetta. Vuorilta laskeutuu öisin kylmä viima alas.
  Puutarhoilla silti odottaa jo tomaatin, paprikan, kurkun, salaatin taimet ja eteisessä on jo lähdössä kasvimaalle sipuli-istukkaat.
  Kasvimaa on jo ihan vihreä, mutta enimmäkseen vesiheinästä. Ei sitä jaksa syödä salaattinakaan niin paljoa, että saisi ne sillä lailla kuriin. Nokkospinaattia olen jo tänä keväänä saanut tarpeekseni. Niin, paitsi "rikkaruohoja", minulla on kyllä kasvimaalta syötävää ympäri vuoden.
  Vaan siitä huolimatta, ne hankenne houkuttelevat minua.
  terveisin Maisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi, Maisa! Mukava on lukea kevään edistymisestä siellä Itävallassa. Tuoksut tuovat hyvin elävästi mieleen muistoja, otan osaa äitisi poismenon johdosta. Meillä on tontin rajalla myös tuomi, jonka kukkivat oksat levittäytyvät pihan puolelle. En ole antanut sitä hävittää. Täällä o tosiaan mainiot hankikelit vielä. On hauskaa päästä hankia pitkin metsässä paikkoihin, mihin muuten ei ole menemistä talviaikaan. Mukavaa kesää teille sinne Alppien maahan!

   Poista