Kesä

Kesä

Lisää Hyvää Mieltä

Torstaina, 12.4.2012

Sain Hyvän mielen haasteen Betweenlandilta Rikkaruohoelämää -blogista:

"Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä vaikka sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa ja jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää."
Täällä jo aikaisemmin olen vastannut samaiseen haasteeseen, joten nyt pitäisi lisätä vielä  viisi uutta hyvää mieltä tuovaa asiaa.
"Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen)."1. Työ. Tykkään työstäni tosi paljon, vielä 34 vuoden jälkeenkin on mukava lähteä töihin.  Asiakaspalvelu on antoisaa ja monipuolista. Työ ei ole onneksi kovinkaan kiireistä tai stressaavaa. Yleensä  ennättää vaihtaa kuulumiset ja turista muutaman sanasen. Työkaverista on tullut enemmänkin kuin pelkkä kollega. Hänen  kanssaan voi jakaa elämän ilot ja surut, ja olla juuri sellainen kuin on.

Hyvän mielen saan, kun onnistun löytämään vastauksen asiakkaan kinkkiseen kysymykseen, tai löytämään juuri oikean kirjan hatarillakin tiedoilla. Joskus tulee eteen hauskoja sattumuksiakin: Kerran asiakas kysyi Agatha Christien kirjaa "liikkuva välipala". Kerroin, ettei sen nimistä löydy, mutta kelpaisiko "Seikkaileva jälkiruoka". Sitäpä asikas juuri tarkoittikin:)

2. Kevät: lumien sulaminen ja kasvun alkaminen. Hiirenkorvat koivuissa, tuomien aukeavat kukat, ensimmäiset valkovuokot ja metsäorvokit ojanpohjalla. Muuttolintujen saapuminen, pihapöntön löytäminen ja yhä yltyvä konsertti. Ja se on täällä taas: tänään  kuulin peipposen laulavan ensimmäistä kertaa tänä keväänä!

3. Mökki. Pikkuruinen kesäpaikka metsälammen rannalla, 30 kilometrin päässä kotoa. Vaatimaton, mutta kodikas. Kesäaikaan vietämme siellä kaikki viikonloput, ja monesti ajaa hurautamme saunan lämmitykseen viikollakin.

4. Joulu. Kesän päättyminen ja syksyn alkaminen on joka vuosi yhtä ikävää. Hyvän mielen saan kuitenkin ajattelemalla, että onneksi kohta on joulu. Joulun valmisteleminen, lumen tulo, pihavalot, reseptien selaaminen, kodin koristeleminen - tämä kaikki on joka vuosi yhtä kutkuttavan mukavaa.

5. Sauna. Melkein jokailtainen rituaalimme. Talviaikaan kotona sähkökiuas on ahkerassa käytössä, ainavalmis sellainen. Saunassa vaihdetaan päivän kuulumiset, tai ollaan ihan hiljaa vaan. Kesällä lämpiää perinteinen puukiuas mökillä. Puiden ja veden kanto tuntuvat mukavilta puuhilta kesäiltana. Löylyistä pulahdus kylmään lampeen tai vilvoittelu kuistilla ilkialastomana, kun ei tarvitse välittää ulkopuolisten katseista.

Tässäpä näitä meikäläisen hyvän mielen juttuja.

En nimeä nyt uusia haasteensaajia,  ottakaa ja vastatkaa, jos siltä tuntuu!
Saan hyvän mielen, jos tämän kaunokaisen talvetus onnistuu...


2 kommenttia:

  1. Hyviä hyvänmielen asioita, allekirjoitan;)

    VastaaPoista
  2. Nämä taitavat olla niitä perusjuttuja, mistä useimmat meistä saavat voimaa ja hyvää mieltä:)

    VastaaPoista