Kesä

Kesä

Palmusunnuntaita

Sunnuntaina, 1.4.2012

Aurinkoinen, mutta muuten talvinen viikonloppu. Lauantaina sain tehtyä oikein suursiivouksen pääsiäistä varten. Minulle ei tule juhlantuntua, ellei kotia ole siivottu kunnolla. Kun sain touhuvaihteen päälle, leivoin samantein voisilmäpullia sekä pullataikinasta pieniä rahkapiirakoita. Poika odotteli jo kärsimättömänä viimeistä pellillistä uunista pois - ei saadakseen maistiaisia, vaan että mutsi ennättäisi lähteä viemään häntä kaupunkiin. Olisi ollut mainio tilaisuus käydä vaikka Viherlandiassa tai Plantsussa hakemassa vähän narsisseja kuistille, mutta pelkkä ajatuskin sai jalat tuntumaan velliltä.Sunnuntaina olin varannut virpojia varten pientä hyvää, vaan meilläpä ei oikeasti käynyt yhtä ainutta virpojaa! Minä käväisin Onnelassa isosiskon luona, en virpomassa vaan päiväkahvilla. Sisaren kätevä mies oli nikkaroinut linnunpönttöjä, minä sain yhden mukaani. Asettelin sen kotona vajan rappusille lentoaukko seinään päin, ettei kukaan pesiytyisi sinne ennen kuin se saadaan puuhun kiinni. Mustarastaat ovat tulleet pihapiiriin, eilen olin näkevinäni järripeippojakin. 

Kun iltaan mennessä ei virpojia ollut käynyt, päätimme pistellä suklaamunat omiin suihimme. Pikkuisen tuli öllökkä olo äkkimakeasta, joten päälle tein vastapainoksi  lämpimiä voileipiä.5 kommenttia:

 1. No höh, meidän olisi pitänyt käydä teilläkin Esso-kahvien yhteydessä virpomassa. Mielessä itse asiassa kävi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä olisikin ollut mukava yllätys, oltaisiin sitten oltu loppu vuosi tuoreita ja terveitä!

   Poista
 2. Mukava kuulla, että muillakin on välillä jalat vellillä. Niin paljon kuin odotinkin OmaPiha -messuille menemistä, se jäi kuitenkin tekemättä. Oli muka niin paljon muita hommia ja loppu aika taisi mennä tuulen teitä. Kun naapuri toi eilen ko. messuilta minulle ihanan jouluruusun, manasin taas aikaansaamattomuuttani. No, mitään kuoleman vakavaa ei ole tapahtunut, joten antakaamme itsellemme anteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betweenland, sen verran on päässyt kertymään meikäläiselle ylimääräisiä kiloja kannettavaksi, että se tuntuu äkkiä jaloissa. Sun saama jouluruusu oli tosi ihana, sulla on kivoja naapureita:)

   Poista
  2. Mukava kuulla, että muillakin on paino-ongelmia. Minulla vielä jalat toimivat ihan hyvin, mutta hartaasti odotan pääseväni pihalle kaivamaan. Loppuu turha mässyttäminen ja kulutus ponkaisee plussan puolelle.
   Meillä on tosiaan muutama todella kiva naapuri. Vuosia on asuttu lähekkäin ja yhteistä juteltavaa löytyy, vaikka muuten ollaankin erilaisia.

   Poista