Kesä

Kesä

Pöpö

Lauantaina, 14.4.2012

Kauan odotettu päivä. Meidän piti lähteä ystäväni Marjaanan kanssa Jyväskylään kädentaitomessuille, meillä oli jo liputkin varattuna. Vaan joku vatsatautipöpö ennätti yön aikana tehdä tepposet. Heräsin hieman huonoon oloon, nousin ylös ja join miehen keittämät aamukahvit. Samantien alkoi vatsassa kääntää, lurista ja lorista. Yököttävä olo ei kuitenkaan tullut ylä- vaan alatyhjennyksenä. Siitä alkoikin vessassa ramppaaminen, hieman nousi lämpökin. Siinä kunnossa ei kannata mihinkään messuille lähteä, eikä kyllä muuallekaan, missä vessa ei ole ihan vieressä. Tosi harmillista!

Kyselin  mieheltä, mitä hän oli mahtanut sekoittaa aamukahviini, risiiniöljyäkö? Mies kertoi hänelläkin olleen viikolla samanlaiset tuntemukset, ei vaan ollut maininnut minulle mitään. Kiusasi vielä sairasta, sanoi oikein näkevänsä ympärilläni leijuvat isopäiset pöpöt.

Nyt alkaa jo olla parempi olo, päätä vähän jomottelee ja väsyttää. Nukuin pienet nokkaunet ja katsoin telkusta puutarhaetsivät. Ehkäpä ne kauniit maisemat ja puutarhat brittisarjassa saivat piristymään.

Päivän kasvina esittelen yhden suosikkini: Korallikeijunkukka, Heuchera sanguinea.
Alkaa kukkia jo kesäkuussa ja kukinta-aika on pitkä. Olen saanut kasvit sisareltani, kiitoksia taas kerran Onnelaan:)Tämä kuva on vähän huonolaatuinen, otettu kännykällä


Tässä kuvassa keijunkukat näkyvät punaisena väriläikkänä takana

10 kommenttia:

 1. Upeat keijunkukat, minäkin sain viime kesänä noita naapuriltani 7 reilun kokoista puskaa, tuolla ne vielä lumen alla odottelevat, kaunis kasvi :) aikoinaan minulla oli niitä, mutta paikka oli huono, lehtiruusukkeet mätänivät :(

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Ansa! Hyvä tietää, ettei tule istutettua niitä liian kosteaan paikkaan. Törkkäsin aikoinaan tuohon penkin reunaan ne, kun ei muualle mahtunut. Vahingossa tuli valittua vissiin oikeanlainen paikka:)

  VastaaPoista
 3. Hyvä jos tauti helpottaa. Minä vietin rauhallisen lauantain ja vaikka peruuntuneet suunnitelmat vähän harmittaakin, oli ihan kiva vaan lötkötellä. Me ehditään kyllä!

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis tuo keijunkukka, muutenkin ihanan rehevät kukkapenkit!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista, Katja ja Saraheinä. Marjaana, kyllä se vielä joskus onnistuu...

  VastaaPoista
 6. Keijunkukka on yksi minunkin suosikeistani! Minulla on tämä korallikeijunkukka sekä toinen, jonka lajiketta en tiedä ('amerikkalainen'?), mutta siinä on tummanpunaiset lehdet ja valkoiset kukat. Sinun keijunkukkasi ovat upeita!!

  VastaaPoista
 7. Hei, Marietta, ja kiitos kommentistasi. Keijunkukkia on monia erilaisia. Minullakin on jokunen tummalehtinen, muistaakseni Palace Purple ja Chocklad ruffles lajikkeeltaan. Kukat ovat mitättömän näköisiä, mutta lehdet sitäkin komeammat.

  VastaaPoista
 8. Voi ei, iskipä tauti juuri harmilliseen aikaan!!
  Mutta onneksi kotona eikä vasta matkalla!
  Saapa nähdä, nousevatko keijunkukkani vielä tänä kesänä... Olen onnistunut tappamaan useampia kuin pitämään (vaivoin) hengissä...

  VastaaPoista
 9. Paula, olisipa siinä ollut tietäminen, jos kuratauti olisikin iskenyt kesken messujen:) Toivotaan, että keijunkukkasi selviävät hyvin talvesta.

  VastaaPoista