Kesä

Kesä

Risusavottaa

Tiistaina, 17.4.2012

Olipa ankea herätä lumiseen keliin. Onneksi eilen oli poutaa, kun saimme viimeinkin nurin tontin nurkalta ison koivun. Sitä ei pystytty aikaisemmin kaatamaan, kun oli ihan sähkölankojen vieressä. Nyt on sähköt vedetty maakaapeleilla ja ilmalangat purettu pois. Mies oli pyytänyt tuttua metsuria apuun, eikä  siinä ammattimiehellä kauan nokka tuhissut, kun koivu oli oikosenaan maassa. Naapurin luvalla puun sai kaataa naapurin entiselle pellolle, poispäin rakennuksista.

Mies karsi oksat pois ja pätki rungon palasiksi. Porukalla vedettiin risut ja oksat omalle tontille. Poika pääsi näyttämään punttisalilla hankittuja voimiaan ja nosteli pöllit pois naapurin tontilta. Tosin aikamoisen meuhaamisen kanssa, kun kaveri odotti pihassa kylille lähtöä. Nyt olisi sitten risutyötarpeita takapiha täynnä.

Metsurille oli käynyt pieni vahinkokin: oli huomaamattaan astunut taaksepäin, suoraan sulaneeseen vesialtaaseen ja pöllähtänyt istualleen viereiseen kukkapenkkiin. Juuri siihen kohtaan, mihin oli viimeksi tyhjennetty tuhkat lämmityskattilasta.


4 kommenttia:

 1. Nythän löytyisi näköjään materiaalia risutöihin;)

  VastaaPoista
 2. Pirjo, sitä olisi kyllä. Oksat tosin ovat täynnä urpuja:)

  VastaaPoista
 3. Ei tietenkään saisi nauraa työmiehen pikku harha-askeleelle,mutta kyllä hiukan kuitenkin suupieli nousi ylöspäin näkyä ajatellessa...

  Ei muutakun risulintuja,kransseja sun muita pihakoristeita väsäämään :)

  VastaaPoista
 4. Katja, vahingonilohan on se paras ilo :)

  VastaaPoista