Kesä

Kesä

Kannon hävitys

Keskiviikkona, 30.5.2012

Toukokuu on jo lopuillaan. Amiksen koulupäivät ovat vähissä, huominen vielä ja sitten alkaa kesäloma. Viime päivät ovat olleet tosi vaikeita kouluunlähdön ja aamuherätyksen kanssa. Huilitauko aikaisista herätyksistä on erinomaisen tervetullut koko perheen hermoille.

Viime yöt ovat olleet tosi kylmiä, tänä aamunakin nurmikko oli paikoin jäässä, samoin postilaatikko. Äitini toi lauantaina pari kasvattamaansa tomaatintaimea. Niitä olen sitten nostellut yöksi sisälle ja päiväksi taas ulos, kun ei ole kasvihuonetta, mihin ne saisi turvaan. Onneksi en ole vielä ennättänyt kesäkukkaostoksille, ettei tarvitse niitäkin kuljetella ja suojella.

Eilen illalla aloitimme Operaatio Kannonhävityksen. Jokunen vuosi sitten etupihalta kaadettiin iso sembramänty. Muutamana kesänä olen peitellyt kantoa kesäkukkaistutuksella, mutta nyt komensin miestä toimiin kannon hävittämiseksi. Paikka on sellainen, mihin ei koneella pääse, joten mies- ja naistyövoimalla, rautakangella, moottorisahalla  ja lapiolla täytyy pärjätä. Hyvälle alulle eilen päästiinkin, kyllä se siitä pikkuhiljaa häviää.

Tämä kanto on toivon mukaan kohta enää muisto vain!
Tulppaanien kukinta on kohta jo ohi, kauniita olivat!

6 kommenttia:

 1. Eipä tarvitse salille lähteä rehkimään,kun on omasta takaa hyvää liikuntaa ihan kotipihassa.

  Mulla oli daalia ja aitoelämänlanka saaneet viimeyönä kylmää. Ajattelin myöhään illalla,että ei tarvita harsoa,kun tuuli kävi vielä. Oli sitten kuitenkin halla hiukan päässyt puraisemaan.
  Muutoin olisinkin istutellut kesäkuun puolella kukat sun muut,mutta tänä kesänä siihen nyt ei sitten ole mahkuja.

  VastaaPoista
 2. Katja, kyllä puutarhatyöt hyvinkin korvaavat salilla käymisen. Ainakin käsivoimat lisääntyvät kesäaikana, kun kärrää ja nostelee, lapioi ja kanttaa:)

  VastaaPoista
 3. Oletpa saanut ihailla kaunista tulppaniloistoa! Ei vaan meillä...en tiedä miksi. Olen jo luopunut yrityksistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitanpuutarha:) Nämä punaiset tulppaanit ovat siitä merkillisiä, että nousevat ja vieläpä lisääntyvätkin vuosi toisensa jälkeen. Muut sortit eivät näin hyvin pärjää.

   Poista
 4. Huh, onnea tuon kannon kanssa! Meillä hävitettiin yli 30 vuotta vanha vuorimänty viime kesänä, mutta onneksi kantojyrsijä pääsi näppärästi paikalle - 15 minuuttia, ja valtava kanto/juurakko oli muisto vain :) samoin kävi niiden 20 koivun kanssa, jotka kaadettiin tontiltamme muutama vuosi sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi, kyllähän minä yritin miehelle esittää sitä jyrsijän tilaamista, vaan kun tahtoo itse:)

   Poista