Kesä

Kesä

Kesän vihreää ja sinistä

Tiistaina, 22.5.2012

Kylläpä luonto on suorastaan räjähtänyt täyteen vihreyteen! Millä aikaa pihanurmikkokin on kasvanut niin, että kiireesti kaipaaa jo leikkuria? Leikkuri, tai kuten kummityttöni pienenä sanoi: ruohonpuikuri, on vaan vielä talvivarastossa hieman kauempana, samoin kuin terassin kalusteetkin.  Ne pitäisi pikaisesti saada tontille, nyt on niin ihanan kesäinen keli, että tarkenisi jo terassilla istuskella.

Eilen en saanut puutarhassa mitään aikaiseksi. Töiden jälkeen kävin hierojalla. Siellä rentouduin niin, etten jaksanut enää kotona mitään tehdä. Westphalilta tilaamani kärhöt oli posteljooni  tuonut kuistille. Ne piti oitis purkaa paketista ja tutkailla, mitäs tulikaan tilattua. Hyvännäköisiä taimia oli ja niin hyvin pakattu. Vielä kun keksisi niille paikatkin...

Tänään töihin kävellessä tuntui jo niin kesältä. Aurinko paistoi lämpöisesti, ruohonleikkurit pörräsivät pihoilla, voikukat kukkivat keltaisina pitkin ojanpenkkoja ja jäätelökiskalla oli jonoa. Loppuviikoksikin on luvattu kesäisen lämmintä, josko sitä tulisi lähdettyä mökille viikonloppua viettämään:)


Kevätkaihonkukan loistava sini ei välity näistä kuvista, mutta se on kaunis!4 kommenttia:

 1. Onko tuo (ihanan niminen) kevätkaihonkukka jotain sukua minun lemmikilleni Lemmikille, kun on niin tutun näköinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, eri kasvisukua ovat, mutta kauniita ovat molemmat. Tiesitkös muuuten, että Lemmikki on useissa kielissä "älä unohda minua".

   Poista
 2. Kaunista sinistä tosiaan! Meilläkin on jo suunniteltu ensimmäistä ruohonleikkuuta. Siitä saa aina parhaat katteet kasvimaalle, kun ei ole vielä rikkaruohon siemeniä seassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitanpuutarha, minä kasvimaan puuttuessa levittlen ruohosilpun perennojen ja pensaitten juurelle:)

   Poista