Kesä

Kesä

Kitkemistä

Keskiviikkona, 9.5.2012

Pikkuhiljaa nostavat perennat päitään mullan seasta. Muutamassa kärhössä on jo selvät alut, ei läheskään kaikissa. Kaikkein parhaiten näyttäisi pärjäävän "Hagley Hybrid" -niminen vaaleanpunainen jalokärhö. Eläviä silmuja on puolen metrin korkeudella asti. 

Maahumalaa olen kitkenyt pois kukkapenkeistä ties miten monta kottarillista. Nyt sen erottaa oikein hyvin, kun on miltei ainut vihreä ruskean mullan päällä. Joskus taimistoilla huvittaa, kun näkee maahumalaa myynnissä. Jotkut vielä maksavatkin mokomasta riesasta. Se on vielä helppo nyhdettävä, toista on vuohenputken kanssa. Yhdellä alueeella se on levinnyt pensaiden alla niin kovasti, että ainut keino taitaa olla maan kattaminen paksulla kerroksella sanomalehtiä ja kariketta.

Tänä vuonna olen yrittänyt muistaa olla maltillisempi haran kanssa, etten vahingossa haraisi pois viime syksynä istuttettuja taimivaihdosta saatuja pieniä alkuja. Tarkalleen en muista, mitä ja mihin. Onneksi joissakin on säilyneet nimikyltit tallella.


Mutta mitä tekee sählypallo pensasaidassa?

8 kommenttia:

 1. Hmmm, epäilen teiniä, taikka sitten sitä puolitoista metristä jänistä!

  Maahumala...kasvaisikohan se meidän mahdottomalla pihalla?

  VastaaPoista
 2. Marjaana, saatatpa olla hyvinkin oikeassa teinin suhteen:)Maahumala saattaisi teillä menestyä, ellei sitten ole liian kuiva ja paahteinen paikka

  VastaaPoista
 3. Ihan selvästi ilmastonmuutoksen aiheuttama mutaatio pensasaidan kasvussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, niinpä. - puu muuttuu muoviksi pikkuhiljaa:)

   Poista
 4. Jep, täysin samaa mieltä kanssasi maahumalasta. Takapihalla sitä näyttää tunkevan naapurintontilta :) Toinen ihanuus sitten puuvartisten puolelta on tuoksuvatukka..aargh. Sitä oli yhdessä kulmassa, kaivoin sen pois. Ilmeisesti siitä jäi juurenpätkiä, sillä ainakin viime kesänä perennapenkkiin nousi alkuja. Taitaa se muutenkin olla minulle sitten jokavuotinen riesa, sillä tontin ulkopuolella kasvaa sitä edelleen yksi puska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, tuoksuvatukasta samaa mieltä. Meille se leviää naapurin rinteestä ja villiintyy kokonaan, jos sitä menee leikkaamaan alas. Yrittää jo tunkeutua kukkapenkkiinkin.

   Poista
 5. Meillä maahumala valtaa nyt nurmikkoakin. Niin inhokki, niin inhokki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitanpuutarha, samoin meillä leviää pitkin nurmikoita, kuten rönsyleinikkikin. Hyvä jos jaksaa ne kukkapenkeistä kitkeä, nurmikolta ei enää viitsi.

   Poista