Kesä

Kesä

Mökillä

Perjantaina, 18.5.2012

Eilinen Helatorstain lämpö ja vapaapäivä innoittivat meidän perheen mökille. Porukalla laitoimme mökkiä asuttavampaan kuntoon. Minä tietysti aloitin sisätilojen siivouksella. Poika auttoi kantamalla matot ja petivaatteet ulos ja ravisteli ne. Mies sytytteli tulia saunan kiukaaseen ja tuvan takkaan. Siinäpä kävikin aikamoinen nuoha, ennenkuin hormit alkoivat kunnolla vetää. Sanomalehteä sai polttaa oikein kunnolla.

Keittokatoksessa putsattiin grilli ja kannettiin kalusteet ja tekstiilit paikoilleen. Poika innostui haravoimaan pihamaata. Mökin siivouksen lisäksi en ennättänyt kukkapenkkien kimppuun, se työ jäi vielä toiseen kertaan. Olipa rattoisaa saunoa luonnonhelmassa, uimaan ei kukaan vielä uskaltautunut. Kuulimme ensimmäisen kerran käen kukkuvan,  sammakot pitivät  omaa konserttiaan lähimaastossa.

Kotona olen viikon mittaan siistinyt istustusalueita ja kanttaillut niiden reunoja. Vuohenputkea vastaan on julistettu sotatila. Sitä on vaivihkaa päässyt leviämään pariinkin paikkaan tontin reuna-alueille. Monta ämpärillistä kaivoin juuria ja sulloin ne jätesäkkiin. Seuraavaksi pitää hankkia jonkinlaista katekangasta ja kuoriketta puskien juurelle. Tuttava kehotti syömään vuohenputket salaatissa. Mutta kuka sitä nyt vihollistaan voisi pitää hyvänmakuisena?Tänne tunkee vuohenputki juuristoaan. Ei kovin kiva kitkettävä karviaispensaan ja suviruusun juurelta

suikeroesikkokin on puhjennut kukkimaan Ps. Kiitos haasteesta, betweenland. Palaan siihen myöhemmin:)


8 kommenttia:

 1. Voi,että; mökkeily on niin mukavaa :)

  Kaunis tuo suikeroesikko <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaihteeksi ihan mukavaa vaihtaa maisemia, eikä alkeelliset olosuhteetkaan haittaa:)

   Poista
 2. Sitä samaa vuohenputkisotaa olen käynyt minäkin. Vuosia meni, ettei tontiltamme sitä löytynyt, mutta nyt on yhteen nurkkaan pesiytynyt oikein innokas joukkio. Jos jollakulla on hyviä ideoita vuohenputken hävittämiseen, otan niitä kiitollisuudella vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaten täällä otetaan vastaan mielihyvin hävitysvinkkejä. Pienikin pätkä juurta kasvattaa jo uutta putkea.

   Poista
 3. Salaattiin käy nuo pienet vuohenputket tosi hyvin, suosittelen kyllä kokeilemaan! Tällä viikolla pihalta löytyi salaattiaineksen lisäksi nokkosta, joka pääsi nokkosmuhennokseen. Odotan innolla, milloin voikukat nousevat, niin teen niistä friteerattuja voikukankukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellista lähiruokaa syödään teillä, ja veikkaanpa vielä, että on ihan luomuakin:) Pitäisi oikeasti joskus kokeilla!

   Poista
 4. Ihanat esikot! Vuohenputkea ei meillä ainakaan syömällä saisi häviämään, tai pitäisi pitää yksipuolista ruokavaliota,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo esikot ovat minustakin ihania. Pienen alun olen saanut jossakin taimivaihdossa ja mukavasti olen saanut jaettua jo useampaan kohtaan pihalla sitä. Vuohenputkesta pitäisi alkaa syödä juuriakin, että sen saisi häviämään:)

   Poista