Kesä

Kesä

Siirtojuoksutusta

Sunnuntaina, 20.5.2012

Viikonloppuani voi hyvinkin kuvailla yhdellä sanalla: pihahommia! Sisällä vain ne pakolliset, eli lähinnä huolehdin siitä, ettei perhe kuole nälkään. No, kyllähän nuo itsekin kaapista sapuskaa löytävät, mutta lämmintä ruokaa ei välttämättä pöytään heidän toimestaan hoidu.

Siirtojuoksuttelin muutamia kasveja, taas kerran. Lumipalloheiden siirsin takapihalta etupihalle aurinkoisempaan paikkaan. Pelastin kolme valkoista pionia ympärilleen kietoutuneen värimintun kynsistä ja siirsin myös ne etupihalle. Väriminttua läksikin aika läjä mökille vietäväksi, osa meni kompostiinkin. 

Laajensin etupihan istutusaluetta. Pöhköä hommaa, kun reunakasvitkin piti tietysti siirtää puoli metriä reunan siirtymisen myötä. Äkkiä hupeni lauantaina saamani 6 säkillistä multaa, lisää täytyy hakea. Kevätlannoitteet on heitetty ja "kasvimaa" kylvetty. Nyt on hiukan väsynyt, mutta tyytyväinen olotila. Saunan päälle heitin sohvalle selälleni. Valittelin ukolle, että heti kun laittaa silmänsä kiinni, kasvit alkavat vilistää verkkokalvoilla:)

Valkotäpläimikkä kukassa. Tällä kasvilla on kauniit valkopilkkuiset lehdet.12 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkera! :) Minä olen joutunut tämän viikonlopun vaan huilailemaan, kun kottikärryistä on rengas rikki, eikä mies ole kerinyt sitä vaihtaa. Toisaalta ihan hyvä, vaikka muutama homma on tuolla mieltä kutkuttanut että pitäis tehdä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kottikärryt on kyllä tarpeen, toivottavasti saat pian ne kuntoon. Välillähän on hyvä vain katsella ja suunnitella, ja nauttia:)

   Poista
 2. Tuo siirtojuoksutus on kyllä niiiiiin tuttua! :D Aina on joku kasvi väärässä paikassa. Itsekin olen juoksuttanut kuluneen viikonlopun aikana muutamaa paikasta toiseen - joitakin vaan tilansa verran toiseen paikkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi, joskus tulee tökkäistyä saatu taimi ensimmäiseen mahdolliseen paikkaan, ja vasta myöhemmin keksii sen parhaimman paikan. Kasvit myös kasvavat yllättävän nopeasti, ja niitä joutuu sitten harventamaan. Valmista ei kai tule koskaan:)

   Poista
  2. Sepä se, valmista ei tule koskaan. Kai se on osa tätä viehätystä, että aina on jotain hommaa. Ja ellei vanhoissa ole mitään tekemistä - aina voi kokeilla jotakin uutta :) Joskus tekee kyllä tiukkaa, kun on taimikaupassa ollut liian tohkeissaan ja kotiin päästyä pitäisi tulokkaalle löytää sopiva paikka. Siinä voi sitten vierähtää tovi jos toinenkin ihmetellessä...

   Poista
  3. Kirsi, minä olen siirtänyt jotakin kasvia jo kolmanteen paikkaan, ennenkuin tuntuu sopivalta. Mutta mukavaa puuhaa, ainakin näin alkukesästä, kun on vielä kova innostus päällä:)

   Poista
  4. Anteeksi, mutta nyt vähän meinaa naurattaa :D Kuulostaa niin tutulta :D Ja tämä alkukesähän tässä pahinta (tai parasta) aikaa onkin, kun on innostusta. Elokuulla jo alkaa melkein toivoa, että saisi heittää kesäkukat pois ja laittaa kanervat tilalle... tai no... ;)

   Poista
  5. Kirsi, juuri näin on minunkin kohdallani: syksypuolella alkaa pihapuuhastelu olla jo tervanjuontia:D

   Poista
 3. Kasvien siirtely paikasta A paikkaan B on varsin tuttua puuhaa, viimekesänä tuli siirrettyä lähes koko puutarha eri paikkaan rakennusprojektin tieltä, tänäkesänä homma jatkuu. Ihana tuo imikkä, pitääköhän sitä nyt semmonenkin ehkä hankkia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja T., siinäpä onkin iso työ siirtää kaikki kasvit kerralla, ja mahdollisesti taas takaisin. Tuo imikkä on tosi nätti kukkapenkin reunassa, koristearvo taitaakin olla enemmän lehdissä. Se myös pulskistuu aika nopeasti, että saa jakaa useampaan kohtaan.

   Poista
 4. Taas uusi ja ihana sana - siirtojuoksutus. Meillä on tähän saakka puhuttu kierrätyksestä tai uusiokäytöstä silloin, kun kaivan kasveja siirrettäväksi toiseen paikkaan. Mukava kuulla, että muut tekevät sitä samaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betweenland, sana juoksutus ei taida kyllä kuvata ihan oikealla tavalla kasvien siirtelyäni. Painavia multapaakkuja ei ihan juoksemalla jaksa kuljettaa, vaikka kottarit joskus ovatkin kovilla:)

   Poista