Kesä

Kesä

Tuoksussa tuomien

Maanantaina, 28.5.2012

Kesäinen viikonloppu takana, tänään on jo luvattu viilenevää säätä. Hurjaa vauhtia puhkeavat kasvit kukkaan yksi toisensa jälkeen. Pihatuomi avasi tuoksuvat kukkaterttunsa torstaina, samoin tuomipihlajat sekä etupihan pieni purppuratuomi. Esikot ovat parhaassa kukassaan, Apeldoorn-tulppaaneilla kukinta on jo ohi, mutta viime syksynä istutettuja valkoisia ja lilansävyisiä aukeilee vielä. Vaaleansinisiä lemmikkejä kukkii siellä täällä.

Nurmikko leikattiin perjantaina. Leikkuun jäljiltä poistui suurin osa nurmikkoa olemattomiin, vain sammal jäi jäljelle. Kävin ostamassa Sammalsyöppöä paikallisesta rautakaupasta, mies lupasi illalla sen levitellä.

Lauantaina huristelimme mökille saunomaan ja nauttimaan kesäisestä päivästä. Hellevaatteissahan ei siellä, kolmenkymmenen kilometrin päässä kotoa, meinannut tareta millään. Fleeceä oli katseltava harteille ja villasukkaa jalkaan. Meillä kotona lämpömittari näytti reippaasti yli kahtakymmentä, mutta mökin mittari vain kahdeksaatoista. Saunassa oli silti makoisat löylyt ja kesän ensimmäiset grillipihvit maistuivat mainioilta.

Pihatuomen oksat roikkuvat mukavasti kulkureitin yllä. Taustalla näkyvän puulaatikon löysin miehen hallilta, jonka hän viime syksynä osti verstastiloikseen. Aion laittaa siihen kesäkukkia. Laatikon kupeessa oli päiväys 18.9.38, paino 156 kg. Lieneekö ollut sotatarvikkeita?

5 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää - ja varmaan myös tuoksuu - tuo tuomi. Mullakin oli norjanangervo lehahtanut kukkaan mökkireissun aikana. Kesä... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, norjanangervo onkin tosi kaunis kukkiessaan! Huomasitkos lempikukkasi lemmikit tuossa yläpuolen kuvassa?

   Poista
  2. No huomasin - lemmikki on edelleen mun lemmikki!

   Poista
 2. Tuomet ovat valkoisina meilläkin. Mielenkiintoinen laatikko, hyvä,kun korjasit talteen ja uusiokäyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitanpuutarha, minustakin tuo laatikko on aika kiva. Mies kyllä kysyi pariinkin kertaan, meinaatko tosissasi tuon laittaa näkösälle. Ihmetteli vielä, etkö edes aio maalata sitä, vanha ja kulunut kun on. (siis se laatikko:)

   Poista