Kesä

Kesä

Vedet sekaisin

Hauskoja ovat nämä juhlapyhät keskellä viikkoa. Maanantaina elin perjantaina, ja tänään maanantaita. Ehkä en ollut ainoa. Vappu sujui, voisiko sanoa, hieman apaattisesti. Ainakin siinä mielessä, ettei meillä näkynyt ilmapalloja, ei serpentiinejä, enkä ottanut yo-lakkiakaan esille. Ei siis mitään vapun tunnusmerkkejä, työväenlauluista puhumattakaan. Olen varmaan tullut vanhaksi. No, munkkeja sentään paistoin. Vappuaattoilta meni puuhommissa ulkona, sauna ja muutama siideri juhlan kunniaksi.

Vesiongelmat jatkuvat. Tänään tuli raanasta ruskeaa vettä, sitä ei viitsinyt enää alkaa keitellä. Oli se sen verran iljettävän näköistä. Eihän siinä auttanut muu, kuin hakea kaupasta kanisterillinen Kuohun Kirkasta. Kuohun lähteeltä olisi tietysti voinut ilmaiseksikin vettä hakea, vaan meidän kaikki kanisterit olivat tietysti mökillä.

Takapiha odottaa siivousta, vielä on liian märkää haravoida. Etupiha on siistitty, mitä nyt tuuli tänään pöllytti lehtiä ympäriinsä. Muutama punainen tulppaani oli aukaissut kukkansa. Muistelisin, että ovat nimeltään parvitulppaaneja. Lyhyessä varressa tulipunainen kukka.


6 kommenttia:

 1. Voi miten komeita! Mulla vielä tulppaanit puskevat vartta, eivät kukkaa.

  VastaaPoista
 2. Komeita väripilkkuja :) Mulla on jo muutama nuppu tulpuissa näkyvillä,mutta auenneet eivät vielä ole.

  VastaaPoista
 3. Marjaana ja Katja, ei mullakaan vielä tavalliset tulppaanit näytä edes nuppujaan, lehtiä vaan. Nuo pienet kukassa olevat ovat jotakin tosi aikaista lajiketta. Kukkavarsi on lyhyt, n.15 cm ja kukkakin on normaalia tulppua pienempi. Mutta kivoja väriläiskiä:)

  VastaaPoista
 4. Minulla on nuppuja tulppaaneissa, mutta sään kylmeneminen saattaa hidastaa niiden aukeamista. Meillä on täällä Kirkkonummella ainakin mahdottoman kylmä tuuli.
  Ihana lempparisana tulppaanille tuo tulppu.

  VastaaPoista
 5. Nuo pienet, matalat tulppaanit ovat ihania, minullakin niitä on. Eivät vielä kuitenkaan kuki...

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteisa, betweenland ja riitanpuutarha. Viime yönä oli pakkasta ja tulppaanit retkottivat nuupallaan. Toivottavasti aurinko ne elvyttää:)

  VastaaPoista