Kesä

Kesä

Helmiorapihlaja

Maanantaina, 16.7.2012

Viikonloppu meni mukavasti mökillä lauantaista sunnuntaihin. Lauantain aamupäivä kului siivotessa ja pyykkisirkuksessa kotona, mutta iltapäivällä pakkasimme kimpsut ja kampsut kyytiin ja ajoimme mökille. Olimme kutsuneet ylätalon väen saunomaan ja syömään. Ylätalolaiset tulevat Vantaalta joka kesä lomanviettoon rouvan kotipaikkakunnalle. Nyt lomailijat olivat jo niin kypsyneet Suomen kolmanneksi sateisimpaan paikkakuntaan, että suunnittelivat lähtöä kotipuoleen.

Kuinka sattuikaan koko lauantai-illan olemaan aurinkoista ja poutaa.  Ilta kului rattoisasti ja nopeasti syödessä ja saunoessa. Miehet innostuivat uimaan, me naiset kammoksuimme kylmää vettä. Hyvähän miestenkin on nyt uida pikkulammessa: vettä on niin paljon, ettei köli raavi pohjaa.

Sunnuntaina kotiuduttumme lähdin käymään Jyväskylän Kodin Terrassa. Ostaa pätkäytin helmiorapihlajan, mitä jo aiemmin kesällä siellä himoitsin. Illalla aloitin kaivamaan tälle kaunottarelle sijaa puutarhassa. Kuinkas ollakaan, siinä ruohoturpeita irti lapiodessani idea lähti kehittymään, ja isutusalueesta tuleekin suunniteltua hieman isompi. Ja kasvejakin uppoaa muutama lisää...

Helmiorapihlajasta ei ole vielä kuvaa, mutta näille paikkeille se tulee
Sormustinkukat valitsevat itse paikkansa, ja olen tyytynyt valintoihin


9 kommenttia:

 1. Hmmm, kuulostaa kiinnostavalta! Ja tutulta, suunnitelmat vaan kasvaa ja paranee niin kuin nälkä syödessä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, mun täytyy kutsua sut sitten taas katsastamaan aikaansaannokseni, kunhan saisin valmiiksi asti näillä keleillä:)

   Poista
 2. Oikein piti googlettaa helmiorapihlajan kuva ja kaunotar se tosiaan onkin. Sormustin kukat ovat näyttäviä ja minusta on kanssa mukavaa, kun ne kylväytyvät itse ja usein vielä tosi hyvään paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo helmiorapihlaja ei välttämättä täällä nelosvyöhykkeellä pärjää, mutta lähipiiristä on positiivisia kokemuksia, ja olen kuullut sen jopa vitosellakin menevän talven yli.

   Poista
  2. Meillä se on ollut peiteltynä kaksi talvea. Ensi talvena kokeillaan ilman, sillä titamiinilla helmiorapihlaja on selvinnyt hyvin raahessa.

   Poista
  3. Juuri teidän kokemuksiin perustuu tämä hankinta, olette olleet esikuvana:)

   Poista
 3. Niin tuttua,niin tuttua tuo,että suunnitelmat pakkaavat laajentumaan..jotenkin kummasti välillä pakkaa lähteä hiukan lapsasesta nuo aatelmat työn edistyessä...

  Helmiorapihlaja on kyllä kaunis. Toivottavasti saat sen menestymäänmyös talven ylitse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, on se hyvä, että muillakin "vähän karkaa". Siinä on vaan se huono puoli, että kasvejakin yleensä täytyy keksiä lisää, kun tila laajenee...

   Poista