Kesä

Kesä

Huvia ja hellettä

Maanantaina, 30.7.2012


Huomaanpa omaavani ennustajan lahjoja, kun jo alkukesästä sanoin helteiden sijoittuvan heinä-elokuun vaihteeseen. Ennustukseni perustui tammi-helmikuun vaihteen koviin pakkasiin, vanha kansa kun sanoo talvikuukausien säiden vastaavan kesäkuukausien säätä.

Kaunis sää osui viime perjantaillekin, kun lähdimme naisporukalla kesäteatteriin. Suuntasimme Säynätsalon Juurikkasaareen katsomaan Teatteri Eurooppa Neljän Haavelaivaa.  Esitys ei ollut sitä parasta Eurooppa Nelosta, mutta alkukangertelun jälkeen ihan katsottava ja jonkinlainen juonikin tarinalle löytyi. Taustalla välkehti Päijänne, hienompaa kesäteatteripaikkaa ei voi kuvitellakaan.

Lauantai meni ulkona kykkiessä ja nauttiessa yhä lämpenevästä kelistä. Leikkelin kukkineita kukintoja ja kanttasin takapihan istutusalueet. Olisi ollut mahtavat mökkikelitkin, mutta mies oli töissä. Sunnuntaina luuhasin kyliä: ensin kävin vanhempiani katsomassa ja vielä illansuussa tarkastamassa Onnelan maisemat. Kyllä siellä riittikin taas nähtävää ja ihasteltavaa. Oma puutarha tuntuu ihan mukiinmenevältä aina siihen asti, kunnes tulee käytyä Onnelassa. Mutta kaunista ja rehevää on nyt jokapuolella. Muutama pihassani kasvava kärhö on aukaissut ensimmäiset kukkansa, ja ruusuissakin on jokunen kukka.

Suosikkikärhöni Hagley Hybrid on avannut jo kovasti kukkiaan
Rosa Martin Frobischer
Ritausma

Rosa Morden Centennial
Rhapsody in Blue

12 kommenttia:

 1. Ihanat ruusujen kuvat! Hagley Hybridin väri käy upeasti köynnöspinaatin kaveriksi. Olisitpa nähnyt tänä aamuna Onnelan pihatien ja varsinkin mäen. Kaikki kivituhka mäen alla, kukkapenkeissä ja järvessä. Piti tuoda kuorma-autollinen uutta ja levitys ei kyllä naurattanut.
  Minusta teillä on ihana piha. Tuokin uusi alue altaineen sopisi mihin tahansa puutarhalehteen kansikuvaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpas teillä sitten tullut kunnolla vettä! Oli meilläkin takapihan allas täyttynyt ääriään myöten. Kiitos kannustuksesta:)

   Poista
 2. Kauniita ruusuja.
  Kai se on niin,että sitä omaa pihaa tulee tarkasteltua niin paljon,että välillä iskee sokeus sen kauneudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, näinhän se varmasti on. Oma silmä tottuu joka päivä näkemäänsä.

   Poista
 3. Oi mitä ruusuja, varsinkin tuo ylin, menestyisiköhän minun pihassa :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ansa, Särkän perennataimisto (mistä olen omani joskus tilannut) ilmoittaa tälle kurttulehtiruusuihin kuuluvalle komistukselle vyöhykkeiksi I-III ja suluissa V. Ainakin täällä nelosella menestynyt useamman talven yli.

   Poista
 4. Oi, ruusut ovat niiiiin IHANIA!
  Valitettavasti en vaan saa menestymään niitä omalla pihallani - mikä saa ihailemaan muiden ruusuja entistä enemmän!! :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, ihania ovat! Ei ne mullakaan mitenkään runsaasti kasva ja kukoista. Sen verran, että aina yhdestä kukasta kuvan saa:)

   Poista
 5. Ihania ruusuja, kuten muutkin ovat kehuneet. Ja niin se vain on, että omaa puutarhaansa tuppaa katsomaan liiankin kriittisesti. Pätee se sama "aidan takana on ruoho vihreämpää" -juttu.

  VastaaPoista
 6. Toivottelen sateetonta ja mukavaa maanantaita ,-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjaana! Lomapäivällä tässä ollaan.

   Poista