Kesä

Kesä

Joka toiselle kuoppaa kaivaa

Torstaina, 19.7.2012

Pitkästä aikaa oli eilen sateeton päivä, siispä kotia päästyä rönttävaatteet niskaan ja ulkohommiin. Nurmikko on kasvaa hujuutellut aika kyytiä, joten ensimmäisenä sen kimppuun leikkurilla. Takapihalla kasvava pilvikirsikka alkaa tympäistä. Joka kesä se jo näin heinäkuussa alkaa tiputella kellastuneita lehtiä, niinkuin olisi jo syksy. Lieneekö raukalla joku sienitauti, vai mikä. Muutenkaan en enää siitä oikein perusta, kun lehtiäkin on niin harvassa. Mies jo näytteli moottorisahaa, mutten vielä antanut lupaa kaatohommiin.

Etupihan uudelle alueelle aloitin sunnuntaina uutta rojektia. Istuskellessani revityn kannon tilalle laitetulla kaaripenkillä tuntuivat näkymät edessä päin vaativan jotakin piristystä. Mieleen putkahti jonkinsortin vesiaihe. Ensin etsiskelin valmista, isompaa lintujen kylpyallasta. Vaan kun en sellaista löytänyt, päätin kaivaa pienen koristelätäkön. Eilen jatkoin urakkaa. Mies kävi pyynnöstäni katsastamassa tilanteen ja antamassa neuvoja. Sain kuopan tehtyä hyvälle mallille, mutta muovia ei vielä laitettu. Mies vähän kyllä viimeisteli kaivauksiani.

Sillä aikaa kun minä puuhailin etupihalla,  värkkäsi mies  takapihan ovensuussa olevalle terasille pikkuista kaiteenpätkää. Yhtäkkiä meidän molempien mielestä sellainen vaan täytyy ehdottomasti olla. Siitä tuli kivan näköinen, ja ihmettelimme, kun ei jo aikaisemmin ollut pälkähtänyt mieleemme.

Jälkikasvu oli kaverinsa kanssa mökillä ollut jo yhden yön seudun. Soitteli, että haluavat olla vielä toisenkin yön. Kuinkas ollakaan, heräsin puolen yön tienoilla ovikellon rimputukseen. Silmät sikkarassa aukasin oven ja siellähän mökkiläiset seisoivat oven takana. Telkkari kainalossa ja kapsäkki kourassa. Oli kuulema ruoka loppunut, ja kun kyytiä oli tarjolla, päättivät tulla mamman eväille:)


illalla puoli yhdentoista aikaan oli taivaanranta erikoisen värinen


6 kommenttia:

 1. Tulen ehdottomasti katastamaan jahka on valmis!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, ilman muuta! Ja jos se vielä jotenkin hyvin onnistuu, olisi kuohuvan paikka:)

   Poista
 2. Näyttää oikein lupaavalta tuo lätäkkösi.

  VastaaPoista
 3. Kuvia kuvia haluaa nähdä hän :)

  VastaaPoista
 4. Alku näyttää hienolta - odotan innolla jatkoa. Vesiaiheet ovat aina yhtä ihania!

  VastaaPoista