Kesä

Kesä

Pihakierroksella

Tiistaina, 24.7.2012

Mätkäkuuta eletään, ja ellei kelit ala kuivua, ainakin kasvit alkavat mädäntyä ja homehtua. Puutarhakasveilla on muutenkin ollut hankaluuksia tänä kesänä: on ollut jos jonkinlaista kirvaa, kirppaa, etanaa, matoa ja toukkaa, jotka ovat herkutelleet kasvien lehdet reikiä täyteen. Tolulla ei näytä olevan minkäänlaista vaikutusta kirvoihin, Raidia vielä vähän tottelevat. Järeämpiä myrkkyjä en osaa käyttääkään.

Eilen sain vanhan lapsuudenystäväni puutarhaani tutustumaan. Sateen uhka leijui ilmassa ja välillä tihuuttikin, mutta sinnikkäästi katsastimme pihani kasvi kasvilta. Sain tuliasiksi kuukausimansikantaimia, niille pitäisi keksiä sopiva paikka. Ystäväni sai mukaansa kermesmarjan siementaimia, sekä tammen alun. Reilu pari tuntia kesti meillä pienen pihan kierros, juttua kun riitti. Välillä tuli vilukin ja piti hakea lämmintä päälle.

Ystäväni lähdettyä leikkasin nurmikon, mies laulatti siimaleikkuria leikaten rinteen ja tienvarren. Pensasaitakin kaipaisi kipeästi tasausta. Minä en jaksa moottorileikkurilla sitä raksia, ja vanhoilla perintösaksilla en yletä, joten miehen hommaksi se on jätettävä.Jalopähkämö on jo parhaan kukintansa ohittanut, mutta kukkiessaan oli taas niin loistava
unikonsiemeniä ripottelin ruusujen sekaan
"ruusukäytävän" varrella yläkuvassa neilikkaruuusu, alakuvassa ihana Rhapsody in Blue ja Valamo7 kommenttia:

 1. Sanos muuta, harvoin olen nähnyt niin paljon kaiken maailman ötököitä kuin tänä kesänä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kauniista kierroksesta!
  Täälläkin on huomattu, että kaikkia öttiäisiä on erityisen paljon liikenteessä tänä kesänä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vierailuista, betweenland ja mustakissa:)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihastuttavaa <3
  Mitähän lajia nuo unikot lienevät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, olisikohan olleet tarhaidänunikkoja? Siemestä olen kylvänyt.

   Poista