Kesä

Kesä

Terassielämää

Lauantaina, 7.7.2012

Totutusta poiketen kesälauantai vietetty ihan  kotosalla.  Eilen kävimme mökillä saunomassa ja grillaamassa, mutta tänään jäätiinkin kotia. Lämmin keli houkutteli meikäläisen oikein kauneudenhoitopuuhiin. Lakkasin nimittäin varpaankynnet, niinkuin kerran vuodessa on tapana. Vaaleanpunaista helmiäistä kynsiin sivellessä alkoi välittömästi päässä soimaan Jaakko Tepon laulu Hilmasta ja Onnista. Nimenomaan se kohta, missä lauletaan: "kynsilakkaa oot sä lyönny näppiin, aittas oven laetat säppiin". Tämä sanoitukseltaan aivan mahdottoman mainio kappalehan päättyy jätetyn ja katkeran ex-sulhasen uhoon tämän kuultua Hilman ja Onnin aikovan oikein vihille asti seuraavasti: "Kuokkavieraaks aijon tulla minä päissään, kostan Hilimalle ja pierasen häissään".  Jaksaa aina vaan meitsiä naurattaa.


Leppoisa lauantaipäivä kuluikin lähes kokonaan terassilla, aterioineen päivineen. Muutama sanaristikkokin tuli siinä sivussa ratkottua. Illan suussa saimme yllätysvieraita, kun ystäväni oli lähtenyt miehensä kanssa polkupyöräilemään kylän toiselta laidalta. Terassilla nautimme kylmät siiderit ja mukavan juttutuokion. Ruusuja rakastava ystäväni tuli juuri oikeaan aikaan nähdäkseen lempiruusuni, Norjanruusu "Hurdalin"  parhaassa kukassaan.2 kommenttia:

  1. Voi,kun sulla on niin hieno tuo norjanruusu. Mun viimekeväänä ostamistani kolmesta "Hurdalista"ei yksikään sitten loppujen lopuksi ollutkaan se mitä piti :c

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi! Minä tilasin ruusuni neljä kesää sitten Särkän perennataimistolta. Pari kesää se juri, mutta viime kesänä ja tänä kesänä on kukkinut. Tämän päivän rankkasateet vievät kyllä kukat mukanaan.

      Poista