Kesä

Kesä

Vesiaiheen maisemointi

Maanantaina, 23.7.2012

Olipa syksyisen tuntuinen aamu. Pitkästä aikaa aikainen herätys, jo ennen kuutta soi kello. Nämä sunnuntain ja maanantain väliset yöt ovat minulle jostakin syystä hankalia. Nukahdin eilenkin, kuten useimpina iltoina, sujuvasti ja varhain. Aamuyöllä sitten heräsin ja kieriskelin sängyssä valveilla useamman tunnin. Herätyskello keskeytti unen, jossa olin näyttämöllä näyttelemässä Pertti Sveholmin ja Maalaislääkäri Kiminkisen kanssa. Sveholm oli juuri sanonut minulle, että sinun varpaasi haisevat, ja päälleni kaadettiin kylmää mustaa vettä. Höh.

Vesiaiheprojekti eteni lauantaina mukavasti. Levitimme muovin ja laitoimme jo vettäkin. Sitten tuli tenkkapoo allasmuovin maisemoimisessa. Olin kerännyt kivenmurikoita, mutta ei niillä saanut kovinkaan hyvin muovia peitetyksi.  Niinpä sitten sunnuntaina ajaa hurautin Viherlandian Kivimaailmaan katsastamaan muita vaihtoehtoja.  Erittäin avuliaan ja mukavan miesmyyjän opastuksella päädyin liuskekiviin. Itse valkkasin neliön verran peräkonttiin pienehköjä kappaleita ja heti kotiinpäästyäni asettelin kivet paikoilleen. Huomasin, että isompia lohkareita olisi kuitenkin saanut olla, mutta saa kelvata.

Ympärille siirsin joitakin kasveja, kuten muutaman kuunliljan, keltalehtisen keijuangervon ja hopeatäpläpeippiä. Jonkisortin "portiksi" kaivoin pari jo aiemmin ostamaani pallotuijaa. Minkäänlaista suihku- tai pumppusysteemiä en lätäkköön ainakaan vielä laittanut, kun ei lähistöllä ole sähköä kätevästi saatavilla.

Tämmöinen siitä sitten tuli
Kuvat ovat näköjään tosi huonolaatuisia ja haaleita, vaikka kuvausilma oli mielestäni hyvä
Muutama kuva takapihaltakin:10 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä hyvän näköinen "viidakko" takapihallasi.

  Olen itse myös harkinnut oman altaan reunuskivien vaihtamista liuskekiviksi,jotta reuna peittyisi paremmin.

  VastaaPoista
 2. Viimeisen päälle hieno alla ympäristöineen!

  VastaaPoista
 3. Kaunis! Tummat kivet sopivat hyvin tummaan altaaseen.

  VastaaPoista
 4. Voi juku, kyllä nyt on sen kuohuvan paikka - tuo on aivan ihana!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Katja, Anonyymi, Saraheinä ja Marjaana! Olen kyllä itsekin ihan yllättynyt, miten kivalta tuo näyttää. Illalla piti vielä myöhään käydä "ihastelemassa" näkymiä:)

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvin sait maisemoitua lammen noilla liuskekivillä. Siitä tuli todella lähde sun puutarhaasi.

  VastaaPoista
 7. Ihana! Kyllä kannatti tehdä tuo urakka, lopputulos on kerrassaan hieno,

  VastaaPoista
 8. Kiitos kehuista, Nettimartta ja Riitanpuutarha:)

  VastaaPoista
 9. Allas ympäristöineen on todella hieno, liuskekivi sopii hyvin.
  Unien maailma on kyllä ihmeellinen ja unesi mainio. Miten sen sitten tulkitsisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betweenland, unien maailma on tosiaan ihmeellinen ja välillä hauskakin. Ja miten sitä voi nähdä unta ihmisistä, joita ei koskaan ajattele?

   Poista