Kesä

Kesä

Avoimet ovet

Maanantaina, 20.8.2012

Sunnuntaina vietettiin avoimien ovien puutarha -päivää. Minä pääsin sisareni ja hänen miehensä mukaan Tampereen reissulle. Heillä oli ihan asiallista asiaakin Tampereelle, mutta samaan keikkaan yhdistettiin käynti Marko Pilven upeaan puutarhaan. Kuinkas muuten, puutarhahörhöjä kun kerran ollaan.

Pilven puutarhassa ovat pääosassa erilaiset havuistutukset siististi kivettyjen käytävien varrella. Hän leikkaa puita rohkeasti ja muotoilee niistä mieleisiään. Havujen välissä kukki hillitysti syysleimuja ja jaloangervoja. Nurmikkoa tässä pihassa ei ole lainkaan. Yleisvaikutelma on tunnelmallinen ja levollinen.

Tässä muutama kuva, (puutarhan omistajan luvalla)
Pilven puutarhasta jatkoimme Hatanpään puistoon katsastamaan ruusuistutukset.

Myös  perennaistutukset oliva silmää hiveleviäSattumoisin osuimme Eurooppalaiselle ruokatorille

Matkan seuraava etappi oli Pinsiön taimitarha Ylöjärvellä, mikä oli myös ilmoitettu Avoimien ovien puutarhaksi. Pettymykseksemme portit menivät kuitenkin kiinni juuri nenämme edestä. Sulkivat taimiston, kuten muinakin sunnuntaina tasan klo 16, eikä siitä ollut joustaminen eden pitkämatkaisten vieraiden takia.

Ikeaan ennätimme kuitenkin vielä hyvin, ja sieltä löytyikin taas kaikenlaista pientä mukavaa kotiin. Niin, ja tietysti kävimme syömässä lihapulla-ateriat. Täysin vatsoin olikin hyvä suunnata kotia kohti.

Tosi mukava Tampereen reissu, jälleen kerran. Kiitokset ja kumarrukset Onnelaan:)

8 kommenttia:

 1. Ai että mä tykkään tosta ekasta havuryhmästä. Tommosta mäkin yritän, mutta ei oo (vielä) lähelläkään tota unelmaa.

  Hatanpää on aina kaunis. Olipa harmi ettette päässe Pinsiön taimitarhalle. Siellä on myös aivan hurmaa antiikkimyymälä-kahvio. Mut toisella kertaa sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta, minustakin se on tosi hyvän näköinen. Lisää havuja tarttis saada. Ehdottomasti näytti olevan uusintakäynnin arvoinen tuo taimisto, ja vielä antiikkimyymäläkin! Ensi kesänä sitten:)

   Poista
 2. Jäi Avoimet puutarhat käymättä muiden kiireiden ja vesisateen vuoksi. Siksi onkin mukava katsella muiden kuvasatoa tapahtumasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä tihkusadetta oli ilmassa, mutta enimmäkseen poutaa. Tulomatkalla sitten tuli vettä niin, että humina kävi

   Poista
 3. Voi miten upeita ja vehreitä havuistutuksia ja nuo ruusut <3

  VastaaPoista
 4. Kävimpä minäkin eilen Pilven upeassa puutarhassa. Ja näköjään arboretum on vieläkin upea, siellä kuvasin pari viikkoa sitten. Pinsiön taimisto on mun suosikkipaikkani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, samat kiinnostuksen kohteet on meillä sitten:)

   Poista