Kesä

Kesä

Parhaimmillaan

Lauantaina, 25.8.2012

Ihanaa, että viikonlopuksi sattui näin hienot kelit! Pikapikaa viikkosiivousta aamupäivällä. Matot ulos tuulettumaan raikkaaseen ilmaan ja pölypallukoille hushus-kyytiä. Pyykkikone pyörimään ja puhtaat pyykit mankelin ja silitysraudan kautta komeroon.

Sopivasti ennätti nurmikko kuivua, kun sain sisätyöt tehtyä. Siispä mukavasti kasvaneen nurmikon kimppuun. Hikihän siinä tuli, leikkuria lykkiessä. Monessa huushollissa ruohonleikkuu on miesväen työtä, meillä minä haluan ajella vähäisen nurmikon täällä kotona. Mökillä saavat miehet sitten hoidella ruohonleikkuun, kun ei ole niin paljon vaarassa olevia kukkaistutuksia:)

Päiväkahvin aikaan olikin sitten kaikki kotihommat tehtynä, ja oli mahtavaa istahtaa ulos aurinkoon kahvimukin sekä rinkelin kera. Vielä jaksoin siistiä kukkineita kukintoja ja muutama rikkaruohokin tuli kitkettyä. Innostuin vähän leikkelemään keijuangervoja enemmän pallonmuotoisiksi, ja riippahernepensaista katkoin pisimmät oksat. Ympärille katsellessani huomasin puutarhan olevan tällä hetkellä varmasti ihan parhaimmillaan!

8 kommenttia:

 1. Oikein kyllä kauniilta näyttää! Mukavaa viikonlopunjatkoa!

  VastaaPoista
 2. Voi, miten runsasta kukkaloistoa! Täälläkin sää on suosinut viikonlopun viettäjiä, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, oli tosiaan ihana sää koko viikonlopun. Nytkin on vielä lämmintä, vaikka sateenuhkaa taitaa roikkua ilmassa

   Poista
 3. Upeaa loistoa! Olet hienosti onnistunut valitsemaan kasveja,jotka kukivat vielä näin syksylläkin.

  Mikähän kukka on ylimmän kuvan vasemmassa laidassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, värikkäät leimukukat ja kallionauhukset ovat ihan mun lempikukkiani. Tuossa ylimmässä kuvassa on vasemmalla viinikärhä Kommerei, vieressä kirkkaan punainen väriminttu. Hieman riitelevä väriyhdistelmä, mutta saavat nyt luvan olla tuossa:)

   Poista
 4. Ahkera aamupäivä! Kauniita kukkia vielä näin syksyn kynnyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, viikonloppuun tuppaa jäämään ne pakolliset sisätyöt. Nyt on pihalla kyllä kaunista, se on myönnettävä. Ainoastaan saksakurjenmiekan lehdet ovat kuihtuneet rumiksi.

   Poista