Kesä

Kesä

Piirakkamarjat

Keskiviikkona, 15.8.2012

Muutaman koleamman päivän jälkeen ilma lämpeni ihanan kesäiseksi. Juuri sopivasti, kun koulut alkoivat.
Aamuvuoro eilen töissä. Kotona kahvin ja jäätelön kera terassille nautiskelemaan auringosta ja lämmöstä. Samalla tuli tutkailtua postin tuomia Viherpeukaloiden ja Kodin Kukkien syyskuvastoja. Paljon olisi kaikenlaista ihanuutta taas tarjolla.

Miehen kotiuduttua pakkasimme saunakamppeet ja evästä autoon ja suuntasimme Keuruun kautta mökille saunomaan. Saunan lämpiämistä odotellessa käppäilin lähimetsässä  mustikoita etsimässä. Aika hakusassa olivat. Parahiksi alkukesällä tuli hallayöt mökkimaisemiin mustikan kukinnan aikaan. Puolisen litraa sain ainoastaan haalittua ison kulhon pohjalle. Yhden piirakan marjat.

Mökkisaunassa oli makoisat löylyt jälleen kerran. Istuimme kuistilla vielä hyvän tovin saunan jälkeem kuivattelemassa ja katselemassa tuttua maisemaa. Oli aivan hiljaista, ei kuulunut linnunlaulua eikä koiranhaukkua.  Paljon oli kellastuneita lehtiä jo pudonnut lampeen ja maahan. Pieni haikeus hiipi väkisinkin mieleen, näinkö äkkiä tämä kesä taas mennä vilahti. Pitkästä aikaa olisi tehnyt mieli jäädä yöksikin, vaan kun aamulla oli aikainen lähtö, ajelimme kesäillassa takaisin kotia.


6 kommenttia:

 1. voi, tunnelmalliselta näyttää teidän mökillä!

  Mutta ei haudata tätä kesää ihan vielä, eihän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä tämä kesä katsotaan loppuun saakka:)

   Poista
 2. Ihanasti on sää kyllä hellinyt meitä tämän viikon aikana. Ja sehän tekee vaan hyvää kaikille kasvimaan -ja huoneen asukeille,jotka hiukan ovat myöhässä alkukesän johdosta :)
  Puutarhassa touhuamisestakin nauttii selvästi enemmän.

  Teillä on kyllä ihastuttavat mökkimaisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja. Kyllä tämä lämpö on erittäin tervetullutta, ja siitä osaa nauttia:) Harmittavan vähän olemme tänä kesänä ennättäneet mökillä olla, toivottavasti ensi kesä olisi siinäkin suhteessa parempi.

   Poista
 3. Mulla olis hyvä mustikkapaikka siellä, missä kävimme viime kesänä.

  VastaaPoista