Kesä

Kesä

Punahattu

Maanantaina, 27.8.2012

Leppoisan letkeä sunnuntai, myös sään puolesta. Värkkäsin heti aamusta hieman "kastettavaa" kahvipöytään, gluteenittoman kinkkupiirakan ja omenakääretortun. Viimeinkin sain kutsuttua ystäväni Varpun kahville. Koko kesä on treffejä yritetty, vaan aina on tullut jotain estettä. Häntä kiinnosti nähdä vielä meidän pihakin kukkivana, ennenkuin pakkaset tulevat. 

Niinpä sitten kiertelimme pihalla katselemassa näkymiä. Välillä kävimme sisällä kahvittelemassa (laiskotti, enkä viitsinyt kantaa ulos kahvivärkkejä). Auinko paistaa killotti niin lämpimästi, että istuimme vielä takaterassilla hyvän tovin turisemassa kuulumisia.

Illalla katsoin telkusta Neiti Marplen, saunakin oli kuumana. Sittenpä jo väsymys veti nukkumahuoneen puolella. Nukuin erinomaisen katkonaisesti, nenä meni tukkoon kaiken aikaa. Hieman nuhainen ja tuhruinen olo on edelleenkin. Heitin pojan aamulla linja-autolle ja menin uudestaan petiin. Nyt on ihan virkeä olo, kohta puolin on lähtö työmaalle.

Laitan tähän maanantaipäivän kuvaksi kaunopunahattukuvia. En ole tuosta kasvista aiemmin välittänyt. Viime kesänä ostin Tommolasta taimen, ja voi että, miten nyt siitä tykkään!
11 kommenttia:

 1. Miten sattuikaan, pitäisikö sun kokeilla tuota punahattua ihan sisäisesti - auttaa "kaikkiin" vaivoihin:

  http://www.vogel.fi/plant-encyclopaedia/echinacea_purpurea.php

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sitä joskus kokeiltu, ei havaittavaa hyötyä:)

   Poista
 2. Kiitoksia vielä tuosta tunnustuksesta, jonka blogiani kohtaan ojensit!! Olen melko verkkaiseen tahtiin liikuskellut täällä blogistaniassa, niin nyt vasta huomasin tuon kivan asian.

  Sinulla on kaunis blogi ja ihastuttava puutarha! Otsikkokuvan clematikset todella upeat!

  Kaunopunahatun ostin minäkin ensimmäistä kertaa viimekesänä, mutta kukinta ei vielä ihan auennut, odotan jo kovasti. Taitaa olla minulla hiukan liian kuivassa paikassa.
  Huomasin, että sinulla on myös tuossa kuvassa kermesmarjaa. Yhdet taimet kuolivat minulta viime talvena, mutta taas yritän uudestaan uudella taimella. Se on minusta niin viehättävä kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nina, ole hyvä vaaan:) Kermesmarja on kyllä aika mahtava, aivan kuin joku pensas. Ensin kasvoi kituliaasti, mutta vaihdoin aurinkoisempaan paikkaan, niin johan alkoi kasvamaan!

   Poista
 3. Nyt on punahattuja liikkeellä, enkä nyt tarkota tonttuja, ku mäkin sattumoisin tein tänään jutun tästä komeasta kasvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta, on se niin kaunis kasvi, että on jutun arvoinen:) Mulla on vaan tuo yksi yksilö, ensi kesänä toivon mukaan useampi.

   Poista
 4. Todella kaunis punahattu. Taidankin laittaa hankintalistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betweenland, minäkin ajattelin hankkia lisää tuota punahattua. Voisi kokeilla parissakin eri paikassa:)

   Poista
 5. Pari Punahattu-siemenpussukkaa tarttui tiistaina minunkin matkaani :)

  Hirveä flunssa-aalto nyt meneillään. Joka puolella ihmiset on enemmän ja vähemmän räkäisiä :c

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, flunssa-aalto tulee vissiin aina kun koulut alkavat. Pientähän nuo nuhakuumeet on verrattuna esim. sinun tilanteeseen. Ei pitäisi edes mainita. Toivottavasti sinä vältyt kuitenkin flunssilta.

   Poista
  2. Kyllä se kunnon flunssakin vetää olon aika maihin : /

   Poista