Kesä

Kesä

Vielä on kesää jäljellä...

Maanantaina, 6.8.2012

Heinäkuu on ehtinyt jo vaihtua elokuuhun tässä postausten välissä. Viime viikko meni niin kiireisesti, etten ennättänyt koneen ääreen juurikaan istahtaa. Illat menivät työtyössä ja töiden jälkeen piti vielä ennättää reilata pihaa paraatikuntoon, kun oli tulossa puutarhavieraita katselmukselle.

Perjantai-iltana mies leikkasi ränsän orapihlaja-aitamme tasaiseksi, minä toimin haravatyttönä. Kitkemistä, nyppimistä, kukkineiden kukintojen leikkaamista ja kanttaamista riitti sitten lauantaille. Vieraiden piti tulla alunperin maanantaina, mutta uhkaava sade aikaisti heidän tulonsa jo sunnuntaille. Sunnuntaina olikin sitten aivan mahtava aurinkoinen sää. Pieni kuuro tuli iltapäivällä, sopivasti päiväkahvien aikaan, joten se ei meitä haitannut.

Tänään olen viettänyt lomapäivää. Nautiskelin lämmöstä ja auringosta terassilla. Kutsuin vanhempani päiväkahville, heidän lähdettyään otin parin tunnin päiväunet. Illalla ajelimme mökille saunomaan ja vietimme mukavan elokuun illan mökkimaisemissa.

Kotipihalla alkaa kukkaloisto olla parhaimmillaan: kärhöt avaavat uusia kukintoja jatkuvasti, syysleimut ovat kukassa. Väriminttu hehkuu kirkkaanpunaisena valkeiden liljojen vierellä.  Etupihalla lemppariruusuni, Europeanat, kukkivat sametinpunaisina.6 kommenttia:

 1. Voi kuinka mehukkaan näköinen yhdistelmä valkoisia liljoja ja noita minttuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja. Minustakin ne käyvät hyvin yhteen. Toisaalta valkoinen käy vissiin kaikkien värien seuraan:)

   Poista
 2. silmät pyöreänä ihastelen näitä teidän kukkamaita.. Huomenna alkaa uuden kukkapenkin perustus kotosalla ja tämä on parasta inspiraatiota siihen hommaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Minäkin tykkään hakea inspistä katselemalla kuvia toisten puutarhoista. Selaan lehtiä ja nettiä, ja kun ajellaan jossakin omakotialueilla, vahtaan silmä tarkkana ihmisten pihoja:)

   Poista
 3. Ihania valkoisia liljoja. Kasvaako tuo kärhösi jonkun pensaan varassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betweenland, tuo Eriostemon kasvaa takaterassin säleikön vierellä, mihin sitä olen köyttänyt, ja osa tukeutuu Norjanruusuun. Tuo kärhö on siitä kehno, kun ei oikein mielellään itse takerru vaan mokomaa on sidottava.

   Poista