Kesä

Kesä

Keittiöhaastetta

Perjantaina, 21.9.2012

Pirteää perjantaita kaikille! Minulla on ollut koko alkuviikon häiriöitä ääniyhteyksissä. Syysflunssa on ilmennyt meikäläisellä äänen menetyksenä ja kurkkukipuna. Ääni, jos sitä yleensä tulee, on milloin minkilaista korinaa tai kähinää. Töissä olen kuitenkin pystynyt olemaan, kun ei kuumetta ole. Aikansa kun rykii, niin jonkinlaista mörinää saa aikaiseksi. Enempi olen viihtynyt takahuoneen puolella, pois asiakaspalvelusta.


Sain Pirjolta Mökkipuutarhassa - blogista hauskan haasteen: Keittiöni ja mitä sieltä löytyy. Pitipä oikein avoimin silmin itsekin ihmetellä, minkälaisessa köökissä sitä emäntänä häärii.Kahvi ja kahvinkeitin. Nykyään tosi kovassa käytössä, kun poikakin on osoittautunut samanlaiseksi kahviratiksi kuin äiteensä. Kahvipurkki jää työtasolle hänen jäljiltään, usein vielä kahvimurujen ympäröimänä. Eilen kävi vanhanaikainen: kaadoin tyhjään purkkiin pussillisen juhlamokkaa. Sitten ihmettelin, missäs mittalusikka. Alimmaisena purkissa tietysti.
Keittiön verhot ovat vielä vaaleat kesäverhot. Marraskuulla vaihdetaan jouluisempaan versioon.

Hedelmävati on erään puutarhaystäväni oma tekemä luomus. Pidän huolen, että siinä on aina tuoretta purtavaa saatavilla.
Kaunis maalaisromanttinen pikkuhylly ja pikkukaappi. Tähän luulin kokoavani kaikenlaista kaunista katseltavaa, kuten hienoja kupposia, maljoja ja muita koriste-esineitä. Totuus on toisenlainen: tästä nurkasta on tullut isännän laskutaso, joka on täyttynyt kaikenlaisesta vähemmän kauniista. Hyllystä löytyy mm. avaimia, lääkkeitä, kuitteja, rahaakin joskus, ruuveja ja muttereita, työkaluja, päivän posti, laskuja, ja kuvaushetkellä jonkun hmmm...virtsanäyteputkilo. Sentään tyhjä sellainen.Lasikaapista löytyy kaunis kukikas kahviastiasto. Sisarelta synttärilahjaksi saatu huutokauppalöytö. Täst mie tykkään!

Keittiömme eilen klo 15. Hellalla porisee jauhelihakeitto.
Heitänpä haasteen edelleen Nettimartalle sekä Sadun blogiin!

18 kommenttia:

 1. Jahas..Yritellään viikonlopun aikana kehitellä jotakin! ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, sitä odotellessa hauskaa viikonloppua:)

   Poista
 2. Kääks, miten siistiä! Onneksi et heittänyt mulle. Rauhaisaa viikonloppua (sille isännällekin, joka ilmeisesti pissii purkkiin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, olit kyllä mielessä, mutta tällä kertaa jätin sut rauhaan. Vaikka teillä on kyllä kodikas keittiö:)

   Poista
 3. Pikkuhylly on todella kaunis!

  Tuollaisia tavaroiden laskupaikkoja meiltäkin löytyy :)
  Keittiössä on lasikulho, josta todellakin löytyy jos jonkinmoista tavaraa ruuveista kolikoihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, tuolla hyllyllä on pari mariskoolia, joista toiseen heitetään kolikot. Viimeinen hätävara:)

   Poista
 4. Oih, sulla on nätti keittiö. Ihania astioita. Onks sulla aina noin siistiä?

  Kiitti, mä nappaan tän haasteen. Tää on kiva. Vastailen viikon loppuna, kunhan olen ensin siivonnut ja tehnyt koululäksyt. Hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nettimartta! Meillä on yleensä siistiä silloin kun minä olen kotona. Miesten jäljiltä ei löydy paljasta pöytätilaa ja leivänmurusia on joka paikassa. Mielenkiinnolla odottelenkin, mitä löytyy martan tietysti täydellisestä ja toimivasta keittiöstä:)

   Poista
 5. No, niin nyt tulin paremmalla ajalla takaisin ja haasteeseen olen jo vastannut. Siivosin tässä Helsingin asunnossa, joten sen jälkeen olikin hyvä ottaa keittiökuvat. Lappeenrannan keittiöstä löytyi kuvia tuolta kuvatiedostoista.

  Nyt asiaan. Sulla on iso ja nätti keittiö ja siistiä. Tosi kaunis tuo kukka-astiasto ja ihana tuo kukkalamppu. Niin se on, että joka kodissa tahtoo syntyä kuin itsestään tuollainen laskutaso. Johonkin ne tavarat on käsistä laskettava, kun kotiin tulee, vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun vastasit haasteeseen! Meillä myös mikron päällinen kerää kaikenlaista sälää, aamulla näytti olevan vitamiinipurkkeja ja kuumemittari. Johonkinhan ne tavarat täytyy laskea käsistään:)

   Poista
 6. Siinä on keittiö miun maun mukkaan.
  Etenkin tuo tuo pikkuhylly/kaappi ja kahviastiasto <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja. Kuvassa näyttää jotenkin niin vaalealta, pitäisi saada enemmän väriä:)

   Poista
 7. Niin kotoista...keittiö ja kahvin tuoksu..mmmm.. ja tosi kaunis kahvipurkki, nyt alkaa kahvittamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ansa, muakin alkaa kahvittamaan, kun luen sun kommenttia:)

   Poista
 8. Pöytälamppu luo kivaa tunnelmaa. Iltojen pimetessä on ihanaa,kun voi sytytellä pieniä valaisimia sinne tänne. Ja kohta on taas kynttilöidenkin aika...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, tunnelmavalaisimia sortuu ostamaan vähän sinne ja tänne. Perjantai-iltana laitoin eka kerran kynttilätuikkuja palamaan. Mies totesi olevan ihan jouluisen tunnelman:)

   Poista
 9. Kaunis ja tunnelmallinen keittiö. Ja tuo synttärilahjaksi saatu huutokauppalöytö on kerrassaan hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betweenland, eikös vain olekin kauniit kupposet! Täytyypä joskus esitellä, mitä muita huutokauppalöytöjä olen sisareltani saanut:)

   Poista