Kesä

Kesä

Pizzaa ja ikkunanpesua

Lauantaina, 22.9.2012

Viikonlopun vietto aloitettiin eilen pienellä viikkosiivouksella. Imurointia ja pölyjen pyyhkimistä. Kollega puhui päivällä nuorten pizzaperjantaista, ja ajatus herkullisesta pizzasta ei jättänyt rauhaan koko päivänä. Kaupasta tarvikkeita, ja siivouksen jälkeen  italialaisten kansallisherkkua tulemaan. Tehtyäni taikinan, totesin leivinpaperin loppuneen. Pikakipaisu lähikauppaan sillä välin kun taikina nousi. 

Mies tuli avukseni täytteitä laittamaan ja totesi tomaattikastikkeen loppuneen. Argghhh....eipä muuta kuin taas polkaisu kauppaan, tällä kertaa tomaattisoosia hakemaan. Loppujen lopuksi lätty saatiin kuitenkin uuniin paistumaan ja siitä tuli kerrassaan herkullinen.

Tänään on sadellut vettä pitkin päivää, joten ulkopuuhiin en lähtenyt. Koko alkusyksyn pesemättömät ikkunat ovat rassanneet mieltäni, ja kun iltapäivällä vähäksi aikaa poutaantui, pesaisin ikkunat. Kylläpä kirkastui maailma! Nyt olen oikein oikein tyytyväinen itseeni.

Pihalla huomasin ihanan lilan ruusun "Blue Moon":n avanneen kaksi kukkaa. Siirsin tuon ruusun keväällä takapihalta etupihalle. Näytti ensin ottaneen itseensä siirrosta, mutta nyt palkitsi paremmasta kasvutilasta erikoisen värisillä kukillaan. Mukavaa lauantai-illan jatkoa lukijoilleni, minä laitan nyt kahvia tippumaan ja maistan juuri tehtyä omenapiirakkaa.

Blue moon

Myös Aspirin rose on avannut uusia kukkia

8 kommenttia:

 1. Pitsa-päivä tänään meilläkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samansuuntaisesti kulkee sit meidän ajatukset:)

   Poista
 2. Oi, tuo blue moon on upean värinen! Meillä mies teki possua uunissa pottujen kera ja jälkkärinä omenoita eri muodoissa. Ähky on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mitä herkkuja! Meillä ei mies juuri ruoanlaittoon itsenäisesti ala

   Poista
 3. Kauniit, herkät ruusut. Ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo,nimenomaan herkkiksiä ovat nämä ruusut. Saapa nähdä, vieläkö keväällä ovat hengissä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ruusut on kyllä ihania, kun saisi vaan kukkimaan koko kesän läpi

   Poista