Kesä

Kesä

Punertaa marjat

Tiistaina, 11.9.2012

Tiistaipäivä alkoi käynnillä hammashoitolassa. Tarkastusaika oli jo klo 7.30. Eipä löytynyt reikiä tai muutakaan sanomista. Sain ohjeen ostaa apteekista vaahtoamatonta hammastahnaa aftojen ilmestymisen ehkäisemiseksi. Sitä täytyy ehdottomasti kokeilla, sen verran kivuliaita ovat nuo pienet kraaterit suussa.

Jälkikasvu on ollut korkeassa kuumeessa sunnuntaista lähtien. Viime yönä kuume alkoi laskea, aamulla oli enää hieman päälle 37. Harmittavia poissaoloja tulee koulusta, mutta minkäs voit. Toivottavasti ei tarttunut meihin aikuisiin, ei olisi sairastumisesta väliä.

Hammastarkastuksesta kotiuduttuani kiertelin ihmeen lämpöisessa säässä pihaa tutkimassa. Tonttia ympäröivissä pihlajissa on marjoja valtavasti. Saapa nähdä, pitääkö vanhan kansan sanonta paikkaansa ensi talvena: pihlaja kun ei kuulema kestä kahta taakkaa, eli marjoja ja lunta.
Myös orapihlajassa on paljon punaisia pompuloita


6 kommenttia:

 1. Komeita pihlajanmarjoja! Mullekin tulee joskus niitä aftoja ja ovat tosi kivuliaita. Meilläkin oli ensin lapset flunssassa ja sitten minä. Nyt on jo ohi. Ei ollut kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, syysflunssaa tuntuu olevan liikeellä, myös vatsatautia, yök. Hammashoitaja vakuutti vaahtoamattoman tahnan tehonneen ainakin hänen aftataipukseensa, joten toivossa eletään

   Poista
 2. Meilläkin on hirveä määrä pihlajanmarjoja. Oksat suorastaan notkuvat niiden painosta. Kauniita ovat punertuessaan.
  Miedänkin molemmat lapset olleet poissa koulusta tämän ja eilisen päivän flunssan ja kuumeen vuoksi. Toivon myös,että itse en nyt vaan saisi samaa tautia,kun vastustuskyky on hiukan heikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Katja, toivottavasti ei tartu sinuun. Meillä pojalla oli kuumetta parina päivänä yli 39, ja oli tosi kurjan oloinen.

   Poista
 3. Pihlajanmarjoja on todella paljon, ja toivotaan, ettei oksien todellakaan tarvitse vielä lumenkin taakkaa kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betweenland, noista marjoista joku näppärä talousihminen tekisi vaikkapa hyytelöä:)

   Poista