Kesä

Kesä

Sähkökatkos

Torstaina, 6.9.2012

Työviikko sujunut mukavasti viikonloppua kohti. Meillä onkin ollut jänskää, kun pienessä kolmen hengen työyhteisössämme aloitti maanantaina uusi ihminen. Hyvin on mielestäni sulautunut jo talon tavoille, uskon pärjäävämme hyvin porukassa. Oikeasti virkistävää vaihtelua, ei meillä niin usein työkaverit vaihdu.

Meillä oli kotona viime yönä ennalta ilmoitettu kolmen tunnin sähkökatkos. Enhän minä sitä yöllä herätessäni muistanut. Ihmettelin, kun ei näy kelloradion punaisia digitaalinumeroita, eikä muutakaan valonpilkahdusta. Unenpöpperöiseen mieleeni jo juolahti, olenkohan tullut yön aikan sokeaksi, kunnes samantien muistin sähköjen olevan poikki.

Seuraavan kerran herätessäni oli sähköt jo yhdistetty. Kelloradio vilkutti punaista valoa häiritsevästi. Päätin sammuttaa koko toosan, ja painoin nappulaa. Samassa rämähti tuutin täydeltä tupaan yöradion rokkia. Väärä nappi. Salamannopeasti syöksähdin nykäisemään pistokkeen irti seinästä vaientaakseni mölyn, ennenkuin koko talo herää. Huokaisten paneuduin uudestaan petille ja kumma kyllä nukahdin samantien. 

Vielä kukitaan värikkäästi16 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia taas puutarhastasi.
  Tuntuu tosiaan, että kukinta puutarhassa vain jatkuu ja jatkuu. Lieneekö syy sitten kylmässä kesässä ja siinä, että kukinta lähti niin hitaasti vauhtiin kesän alussa.

  Kruunuvuokko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunuvuokko, luulisin pitkään jatkuvan kukinnan johtuvan juuri siitä, että kaikki puhkesi kukkaan pari viikkoa myöhemmin kuin edellisenä kesänä, ainakin täällä meillä. Eikä ole ollut näännyttäviä helteitäkään, pionitkin kukkivat mielestäni kauemmin kuin ennen.

   Poista
 2. Minun "puutarhani" on jo ihan ränsistynyt, teillä näyttää ihanalta!

  Vieläkin naurattaa tuo yöllinen temuamisesti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjaana, kyllähän kaikki jo pakostakin kohta ränsistyy, ei siitä mihinkään pääse. Sitten vaan syksyisemmät asetelmat tilalle: havuja ja kanervia yms.

   Poista
 3. Kylläpä vaan kukinta jatkuu jatkuu ja jatkuu,ainakin sinun puutarhassasi. Mulla ei enää oikein kuki muut kuin kesäkukat,mutta toivottavasti ensi syksynä sitten jo on enemmänkin kukkijoita ja tulevina vuosina vielä enemmän :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa ollakin enimmäkseen noita loppukesän kukkijoita, mutta kyllähän ne jo väkisinkin alkavat ränsistyä. Hyvää viikonloppua myös sinulle sinne Satakuntaan:)

   Poista
 4. Puutarhassasi on vielä kesäisen kaunista. Meikäläisen pihalla ei enää pahemmin mikään kuki.

  VastaaPoista
 5. Hei betweenland, kyllä sitä on vaan annettava myöten syksylle. Yhä enemmän on keltaisia lehtiä nurmikolla, ja kaikki kuihtuu pikku hiljaa pois. Joulua alamme odotella:)

  VastaaPoista
 6. Blogisi on todella hieno ja inspiroiva ja puutarhasi todella kaunis ja huoliteltu, mikä hivelee meikäläisen silmää.
  Siksi haluan antaa sinulle tunnustuksen upeasta pihastasi.

  Kruunuvuokko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöyrä kiitos, Kruunuvuokko. Lämmittää kovasti näin viileällä kelillä.

   Poista
 7. Hih, kun mua nauratti toi sun sokeentumissäikähdykses. Aivan hulvatonta. Sulla on piha vielä ihan kesäinen ja vehmas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettimartta, se on vissiin joku alitajuntainen pelko. Ensi yöksi on luvattu kovasti hallaa, alkaa jo syksy näkyä.

   Poista
 8. Halusin muistaa sinua ihan itse liikkeelle laittamallani tunnustuksella.

  Sen voit noutaa blogistani http://viher-jakasityopiiperrysta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Ihanan kesäinen on pihasi vielä!
  Hauska tuo yöllinen meluaminen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, meidän perheessä sattuu näitä kommelluksia, myös muille kuin minulle:)

   Poista