Kesä

Kesä

Voihan varvas

Maanantaina, 24.9.2012

Uusi viikko alkoi meikäläisellä hieman huonosti. Oikean jalan isovarpaan ja vaivaisenluun alue päkiää myöten kipeytyi mystisesti toissa yönä, ilman että olisin sitä mihinkään loukannut. Jalkapohja on tuolta kohdalta kuuma ja turvonnut, myös lämpöä oli hieman. Konkaten jalan ulkosyrjällä olen ontunut eilisen ja tämän päivän. Ärhäkkä kipu sai soittamaan ajan terveyskeskukseen, jonne menen puolen päivän aikoihin. Oma veikkaus olisi jonkilainen reuman kaltainen tulehdus tyvinivelessä. Saas nähdä, mitä tohtori diagnosoi.

Kipeä jalka oikeutti ottamaan rennosti sunnuntaipäivän, lepopäivä sanan varsinaisessa merkityksessä. Lueskelin, makoilin ja töllötin telkkua. Ruokaakaan ei tarvinnut tehdä, kun lauantaina tein sunnuntain sapuskat valmiiksi. Aika meinasi käydä pitkäksi, joten käväisin sitten illansuussa vanhempiani katsomassa.

Nyt on kalasoppa tekeytymässä, ruokaa työläisille. Pojalla alkoi nimittäin tänään kuuden viikon mittainen työssäoppimisjakso, jonka suorittaa isänsä pajalla. Kohta puolin sieltä varmaan tulevat ruokatunnille.

Näkymiä pihalta: Syyskimikki Brunetten kukkanuput, eivät varmaankaan ennätä aueta


Kermesmarjan marjat

Miljoonkellot vielä ihan hyvissä voimissa

10 kommenttia:

 1. Eipä kuulosta hyvältä. Mulla on selkärankareuma ja milloin mikäkin nivel kipeytyy ja tulehtuu. Veikkaan, että saat jonkin tulehduskipulääkekuurin, jollei ole diagnosoitu mitään reumaan tms. viittaavaa. Nyt sinun pitäisi malttaa olla rasittamatta jalkaa.

  VastaaPoista
 2. Voi, Satu, yhdellä tuttavallani on selkärankareuma, ja se on kyllä tosi tosi ikävä sairaus. Lääkäri arveli mulla olevan kihtiä. Lopullinen vastaus selviää, kunhan olen käynyt verikokeissa. Oikein arvasit, lääkekuurin sain.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti saat lääkkeen ja vaiva paranee!
  Apua, äidilläni ja siskollani selkärankareuma todettu vasta. Itsellä ja toisella siskolla värikalvontulehduksia, tiiä puhkeaako tuo reuma meilläki joskus.
  Ihanan piristävän värinen miljoonakello sulla siellä hyvissä voimissaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, monesti kai menevät suvuttain nuo reumajutut. Mun molemmilla siskoilla on todettu jo aika päiviä sitten pehmytkudosreuma, jotain sellaista voisi mullakin olla.

   Poista
 4. Mahtavat värit tuossa Kermesmarjassa.
  Isälläni on kihti ja siksi tuuminkin juttuasi lukiessani, että olisikohan kihtiä. Harmittava vaiva, mutta sen kanssa oppii elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betweenland, kihdiksi lääkäri arvioi vaivani. Lopullinen vastaus kai saadaan verikokeista, joissa käyn huomenna. Varmaan sen kanssa pärjään, onhan sitä maailmassa paljon paljon vakavampiakin sairauksia.

   Poista
 5. Aka kaunis on tuo kuva syyskimikistä. Kauniit muodot vasten taivasta.

  Ikävää kun on kipeänä paikat. Toivottavasti syy löytyy pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, minustakin tuo kuvakulma oli aika kiva. Huiskilot kaartuvat korkealle taivasta vasten.

   Poista
 6. Ei muutakuin tablettia huuleen,niin kyllä kipu taittuu. Toivottavasti vaivan aiheuttaja selviää pikimitten.

  Itsekin istutin nyt syksyllä tuota syyskimikkiä. Toiovttavasti viihtyy ja ehtisi joskus kukkiakin ennen talven tuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, viime kesänä tai syksynä paremminkin, tuo syyskimikki kukki ensimmäisen kerran. Komeat kukkavanat loistivat valkoisina vielä lokakuussakin.

   Poista