Kesä

Kesä

Härpäkkeitä

Tiistaina, 30.10.2012

Talvisää on muuttunut perussyksyisen sateiseksi. Tätä menoa lumet taitavat vielä sulaa pois, onneksi. Eilen kauppareissulla eräs tuttava ennusti pysyvän lumen tulevan vasta 8 viikon päästä.  Nähtäväksi jää. Lauantaina  sain haettua itselleni talvikengät isolta kirkolta, joten sen puoleen ei ole mitään hätää. Hieman epäröiden ostin myös teinillemme talvikengät, ajatuksella, että isänsä kyllä pitää, ellei itselleen kelpaa. Vaan hyvinhän nuo kelpasivat, ja oli oikein iloinen ja kiitollinen. Testattukin jo on:)

Vaalit on käyty ja tulokset saatu. Pieni paikkakuntamme pääsi eilen oikein televisioon, kun perussuomalaiset valtasivat peräti 6 paikkaa uuteen valtuustoon, ja ponnistivat näin toiseksi suurimmaksi ryhmäksi. Luulenpa, että istunnot saattavat muotoutua värikkäiksi, sen verran voimakkaita persoonia joukossa on. Toivottavasti käyttävät kuitenkin sitä kuulua maalaisjärkeä, puoluekannasta riippumatta, meidän kuntalaisten parhaaksi.

Päivän kuvina esittelen pihastani kaikenlaista muuta härpäkettä, kuin kukkasia. Olettaisin tämän turhakeosaston kasvavan lisää tulevana kesänä.

 Miten tulikin vaaleista turhakkeet mieleen...


Vanha kurkipatsas, toiselta nokkakin pudonnut. Kaikkein paras.

Söpö, pieni linnunpönttö, jonne tintit turhaan yrittävät mahtua.

Rautalintu on pyrähtänyt altaan reunalle

Lyhtyjä tarvitaan kesälläkin


Tässä linnut ottavat kukkaiskylpyjä:)

Oravat tykkäävät tästä, laitan sinne aina silloin tällöin pähkinöitä.
15 kommenttia:

 1. Tuo oravien maja on aivan vallattoman ihana härpäke.=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura. Oravat ovat nakertaneet pohjaa vähän rikki. Laitoin uuden pohjan maitotölkistä, niin pysyy pähkinät paremmin:)

   Poista
 2. Kyllä nuo erilaiset pikkuhärpäkkeet tuovat pihaan oman viehätyksensä ja persoonallisuuttakin. Tuota kurkipatsasta jaksan aina vaan ihastella :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkään kovasti tuosta kurkipatsaasta, mutta myös oravanpesä on ihana. Kivahan pihaakin on "sisustaa" ja tehdä siitä kesäinen olohuone.

  VastaaPoista
 4. Kuviasi on aina kiva katsella ja esineistösi istuu hyvin pihaasi. Tuo oravienkin suosima pikku maja on kutkuttavan hauska.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista, betweenland ja Kruunuvuokkoa:) Minä vasta viime kesänä hokasin, että pihaakin voi "sisustaa". Ensi kesänä pitää keksiä jotakin uutta taas.

  VastaaPoista
 6. Mikähän olis turhakkeen vastakohta? Tarhake? Kih hih. Mut tosiaan pihalla pitää olla silmäiloo kukkasten lisäks. Patsaita, erikoisia kiviä ja lyhtyjä. Sulla on pihallas paljon nättiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Nettimartta. Tarhake onkin hyvä sana:) Sulla on se pussauspenkki, mulla kans ollut hankintalistalla jo pari kesää puinen penkki, vaan ei ole muka sopivaa löytynyt. Ensi kesänä...

   Poista
 7. Kyllä minustakin puutarhaan sopii muutakin kuin kukat, pensaat ja puut. Tunnelmalliset lyhdyt talvimaisemassa, lumen kuorruttamat patsaat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, tässäkin taitaa vain mielikuvitus olla rajana:)

   Poista