Kesä

Kesä

Pieni raha

Maanantaina, 1.10.2012

Uusi viikko, uudet kujeet! Mukavaa lähteä taas töihin sohvailun jälkeen. Jos Kataisen suunnitelmat olisivat jo käyneet toteen, olisin viime viikon konkannut töissä keppien kanssa, ei näillä palkoilla olisi ollut varaa jäädä kotia potemaan. Toisaalta voisihan olla myös niinkin päin, että jos kipeänä tulisi töihin, saisi siitä bonusta palkkaan, jos kerran palkka alenee kotona sairastamalla. Höh.

Meillä oli taas "tyttöjen" kanssa teatterireissu eilen. Jyväskylässä toimii vanha ja arvostettu harrastajateatteri, Huoneteatteri. Siellä kävimme katsomassa Sirkku Peltolan kirjoittaman näytelmän "Pieni raha". Kertoi aikuisesta kehitysvammaisesta pojasta ja hänen äidistään. Ankeaa, ankeaa. Tietysti ajatuksia herättävää, mutta jotenkin sitä ei aina jaksaisi ahdistua ylimääräisistä. Omassa elämässäkin on välillä jo ihan tarpeeksi tätä plaatua.

Teatterin jälkeen kävimme tietysti syömässä hyvin ja päivittämässä kuulumiset. Tämä olikin sitä reissun parasta antia.
6 kommenttia:

 1. Muakin murisuttaa tuo Kokoomuksen ajatus. MUR!

  Ja tervetuloa töihin, kiva jos olet jo kunnossa ;-)

  VastaaPoista
 2. Kyllä se tällaisena pienituloisena duunarina panee ketuttamaan tuollaiset suunnitelmat.
  Nyttenkin jo ärsyttää suunnattomasti se,että olen syövän takia pitkällä sairaslomalla ja palkan aleneminen tuntuu nyt jo aivan kuin rangaistukselta.Normalikulujen lisäksi tiliä veloittavat yliääräisesti lääkekulut,sairaalalaskut jokaiselta käynniltä sekä matkakustannukset :C

  VastaaPoista
 3. Joo, sairastaminen on kallista. Olin vuosi sitten selkärankareuman ja vatsakatarrin aiheuttaman anemian takia kolme kuukautta poissa töistä. Palkassa menetti, kevät meni sairastellessa ja eniten ketutti vielä jotkut sellaiset työkaverit, jotka kuvittelivat sinun olevan ns. omalla lomalla! Nykymaailma on niin kova, että sairastaa ei saisi.

  VastaaPoista
 4. Katja ja Satu, kyllä tuollaiset vakavat, pitkäaikaiset sairaudet tuntuvat pussissa, sen lisäksi vielä sairas ja kurja ja kipeä olo, eikä tietoa huomisesta. Mietit siinä sitten, kuinka selviää kaikista, kun on muutenkin jo huolta. Yhteiskunta eriarvoistuu kovaa vauhtia, valitettavasti.

  VastaaPoista
 5. Piipahdapa blogissani. Siellä on sinulle jotain...

  VastaaPoista