Kesä

Kesä

Pihapuuhia

Maanantaina, 15.10.2012

Syysloman ensimmäinen päivä vietetty tähän asti ihanasti pihalla. Kylmän yön jälkeen tuli aurinkoinen, mahtava syyspäivä. Aamupalan jälkeen pihalle nautiskelemaan ulkoilusta. Reilusti laitoin päälle, hiki meinasi tulla haravan kanssa. Päästelin ruohonleikkurilla vielä nurmikot, samalla saivat kyytiä maahan varisseet lehdet.
Siistin kukkapenkkejä, niin ja istutin viitisenkymmentä tulppaaninsipulia.

Välillä piti tulla kahvittelemaan ja haukkaamaan voileipää. Vielä tuntuisi riittävän virtaa asetella kesäkukkien tilalle havuja ja kanervia. Havuja haettiin eilen mökkimetsästä jätesäkillinen, kanervat ovat vielä kaupassa. Luulisin kyllä löytäväni niitä ihan omalta paikkakunnalta, ainakin kukkakaupan pihalla näytti eilen olevan.

Tuntuupas oikeasti tosi mukavalta touhuta pihalla, pitkästä aikaa:)

Nämä punahatut sinnittelevät vielä kukassa

Pienet havut tulevat hyvin esille, kun lehtivihreä tippuu ympäriltä

10 kommenttia:

 1. Juuri aamulla ihastelin pallotuijien upeaa vihreää väriä,joka todella hienosti korostuu nyt tämän melko ankean maiseman keskeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallotuijat ovatkin hauskoja pyöreitä mollikoita, minullakin on muutama (ja lisää pitäisi saada...) Samoin kartiotuijat pääsevät oikein edukseen nyt.

   Poista
 2. Punahattu on upea perenna ja se sointuu hyvin myös havujen kanssa. Havut ovat pihalla minunkin mielestäni tärkeitä. Ovat kauniita ympäri vuoden ja korostavat niin hienosti muita kasveja. Pyrinkin lisäämään niitä pihallemme joka vuosi.
  Minäkin laittelin viikonloppuna vähän ulkoportaalle silmänilostuttajia. Pitää laittaa blogiin kuvia, kunhan ehtii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunuvuokko, katselinkin juuri kuvia pihastasi ja ihailin havujen yhdistelyä muihin kasveihin. Lisää aion minäkin niitä laittaa, täällä ei vaan ole kovin kummoisia valikoimia puutarhoilla.

   Poista
 3. Mahtavia lomapuuhia, kun tuo aurinkokin niin sopivasti ainakin näyttäytyi. Nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen, että sain ihan raitisilmamyrkytyksen, kun olin pitkästä aikaa useamman tunnin yhtäsoittoa ulkona:)

   Poista
 4. Kauniita punahattuja, niitä täytyykin istuttaa lisää. Meillä kyllä on satanut koko päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomiseksi on tännekin jo luvattu sadetta, olipahan edes yksi aurinkoinen päivä:)

   Poista
 5. Täällä on satanut kaatamalla kaksi päivää ja tuullut todella kylmästi. Lapsilla alkaa vasta tänään syysloma. Lähdetään puutarhuroimaan Itä-Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä paistoi eilen alkuiltaan asti aurinko, sitten alkoi satamaan. TÄnään on lämmintä, mutta sateista. Rentouttavaa lomaa!

   Poista