Kesä

Kesä

Sateesta huolimatta aurinkoa

Tiistaina, 9.10.2012

Sateista ja harmaata. Ei ole ollut innostusta oikein mihinkään. Eilen tuumasin töistä palatessani, että tänään taidan päästä pihaa siivoamaan, kun ei ollut ainakaan pariin tuntiin satanut. Aurinkokin yritti näyttäytyä. Nopsasti kalakeiton tekoon, pesukone pyörimään ja pikainen tuulikaapin imurointi. Vaan eikös jo ennättänyt sadekuuro ropsahtaa maahan. Onneksi taukosi kuitenkin, että pääsin oikeasti ulkotöihin. Sain haravoitua etupihan vaahteran- ja tammenlehtikerroksesta siistiksi. Vähäksi aikaa.

Takapihalla katkoin limanuljakkaiksi muuttuneet kuunliljan lehdet kompostiin. Tyhjensin myös takapihan kesäkukkaruukkuja, muutama miljoonakello jäi vielä loistamaan. Lauantaina tuulenpuuska tempaisi vielä paikallaan olleen aurinkovarjon nurinpäin ja päreiksi. Totesin kankaan jo ottaneen levää ja hometta, joten roskiin jouti koko hökötys.

Sadunblogista Satu lähetti minulle auringonpaistetta Sunshine Award -tunnustuksen muodossa. Kiitos Satu! Vastailin kysymyksiin, ja lähetän auringonpaistetta eteenpäin seuraaville blogeille:

Marjaanan Maja

Riitan puutarha

Puutarhan Lumo

Mirrinminttua ja Kissanhäntiä
Saadakseen tämän tunnustuksen täytyy vastata seitsemään kysymykseen ja nimittää muita blogeja palkinnon saajiksi, sekä tiedottaa valituille heidän valinnastaan. Alla vastattavat kysymykset:

Lempinumero: 6

Alkoholiton suosikkijuoma: kahvi (maitoa, ei sokeria)

Lempieläin: kissa (ottaisin, ellei perheessä olisi allergiaa)

Facebook vai Twitter: FB (laiskasti)

Intohimoni: Hyvin vähäiset ovat intohimoni, ylitse muiden kuitenkin puutarhani ja sen edelleen rakentaminen yhä viihtyisämmäksi oleskelukeitaaksi.

Suosikkiviikonpäivä: Lauantai

Suosikkikukka: Clematis Hagley Hybrid

6 kommenttia:

 1. Sä sitten toteutit uhkauksesi ;-)
  Aurinkoa tässä kyllä kaivataankin!

  VastaaPoista
 2. Lämmin kiitos tunnustuksesta.Otan sen iloiten vastaan.

  VastaaPoista
 3. Täällä satoi kaatamalla eilen. Silakkamarkkinoilla tuli käytyä ja silläkin reissulla kastui ja paleli.

  VastaaPoista
 4. Olkaapa hyvät! Anteeksi tuo isokirjaiminen teksti. Kirjoitin ihan normaalisti, enkä ymmärrä, miksi osa tekstistä tuli isoilla aakkosilla ja tuon värisenä. En saa sitä mitenkään korjattua.

  VastaaPoista
 5. Viikolopuksi sitten peukut pystyyn,että aurinko paistelee tai olisi edes satamatta,että saadaan piha talvikuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, niin justiinsa! Paljon olisi vielä hommaa pihalla ennen talventuloa. Jänisverkotkin pitäisi muistaa viritellä omppupuiden ympärille.

   Poista