Kesä

Kesä

Talven tuntua

Lauantaina, 27.10.2012

Talvi tuli hujauksessa, yllättäen ja pyytämättä.  Pienessä hetkessä lunta on kertynyt viitisentoista senttiä, ja on niin ihanan jouluisen näköistä. Saapas nähdä, vieläkö tuo sulaa pois. Toivottavasti, muuten tulee taas pitkä talvi. Tänään hokasin, että jänisverkot on virittämättä omenapuiden ympärille. Toiveikkaana odottelen, josko ensi viikolla tulisi vielä lämpöisempiä kelejä niitä laitella.

Talvi yllätti siinäkin mielessä, että minulla ei ole oikein kunnollisia talvikenkiä. Edelliset kuluivat puhki, ja keväällä heitin ne roskiin. Tänään oli aikomus lähteä kaupunkiin ostoksille,  mutta kyytihomma oli vähän hankala järjestää. Josko huomenna sitten käväisisin marketeilla, kun on autokin käytössä.

Mutta nyt on koti siivottu, taas kerran. Pyykit pesty ja viikattu, ruoka uunissa. Minä otan rennosti tästä eteenpäin. Keittelen päiväkahvit hyvän pullan kera ja otan ehkä sukankutimen käsille. Mukavaa talvista viikonloppua!


10 kommenttia:

 1. No, sielläpä on lunta! Täälläkin oli eilen, mutta melkein kaikki suli pois. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pari astetta pitänyt pakkasta, niin lumi on pysynyt:)

   Poista
 2. Minun pihani näyttää aivan samalta!

  Kiitos vielä edellisen kutimustuokion hedelmistä, ovat kovin kauniit ja odottavat täällä saajaansa saapuvaksi. Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, kun meillä ainakin syreeneissä on vielä ihan vihreitä lehtiä lumikuorman alla. Kiva, jos käyttöä löytyy sukille:)

   Poista
 3. Lunta tuli tänne Etelä- Suomeenkin ja piha näyttää talviselta lumipuvussaan. Daaliat ja Gladiolukset kävin tänään vasta nostamaasa ylös talvisäilöön. Katsotaan kuinka kävi, kun pakkasta oli yöllä kymmenen astetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä on ollut kunnon pakkanen! Toivotaan, että hyvin kävi:)

   Poista
 4. Teillä on todella kauniin näköistä. Meillä lunta on vain nimeksi, mutta pakkasta parhaimmillaan eilen aamulla 10 astetta. Alkavalle viikolle onkin sitten luvassa vettä ja plussaa, joten luultavasti palataan ainakin hetkeksi märkyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betweenland, sehän se vasta kylmältä tuntuukin, jos on pakkasta, eikä lunta! Tännekin on luvattu nyt plusasteita, tosin tällä hetkellä lunta leijailee vaan lisää.

   Poista
 5. Minä myös toivon,että lumi sulaisi vielä pois, kun on ne sipulihommat vielä vaiheessa. Ennemmin sellaisia kuivia syyspäiviä kuin pitkä kylmä talvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, nyt näyttäisi ainakin siltä, että lumet sulavat vielä pois. Vielä taidetaan päästä pihahommiin:)

   Poista