Kesä

Kesä

Verkkaista elämää

Perjantaina, 19.10.2012

Lomaviikon viimeinen päivä. Koko viikon olen viettänyt varsinaista slow lifea. Verkkaiseen tahtiin olen touhunnut kotosalla kaikenlaista mukavaa ja vähemmän mukavaa. Jälkimmäiseen sarjaan kuuluu jokapäiväinen ruoanlaitto, ruokaa kun on tehtävä perheelle oli lomalla tai ei. 

Löysin kaapinlaatikosta viime keväänä kesken jääneen sukankutimen. Sadepäivien ratoksi kudoin sukat valmiiksi. Innostuinpa sitten vielä värkkäämään toisetkin. Ja ihan itselle.

Keskiviikko kului ystävän kanssa Jämsässä humputellessa. Tutkailimme kaupungin kauppatarjontaa, varsinkin sisustusliikkeitä. Jotakin pientä ja kaunista tarttui matkaan, kuten kaunis lasinen kynttilämalja. Retken päätteeksi kävimme syömässä Jämsänkosken Vanhassa Myllyssä (mukana Jyrki Sukulan kuppilat kuntoon -telkkarisarjassa). Ruoassa ei minun mielestäni ollut mitään moittimista, sisustus kaipaisi kyllä kiireesti kohennusta.

Eilen hemmottelin itseäni kampaajakäynnillä, nyt on tukka hyvin ja nätisti. Ennen parturiin lähtöä sommittelin kuistille kanervia ja havuja talvikoristeiksi. Kohta puolin luikahdan taas ulkohommiin, ilma on mukavan lämmintä (+12 astetta), eikä ainakaan vielä sada. Kaalipata muhii uunissa sillä välin, nam.
10 kommenttia:

 1. Oi, sinä jaksat värkätä. Nuo asetelmat ovat kauniita.

  Leppoisaa lomaviikonloppuakin!

  VastaaPoista
 2. Ihana kynttilämalja ja hyvännäköiset syysastelmat;etenkin tuo missä on murattia mukana.
  Melko lämpimiä päiviä on ollut tälläviikolla;tosin sadetta olisi voinut tulla huomattavasti vähemmän ja aurinkoakin olisi joskus kiva nähdä.

  Minä olen sentään ruoka-alan ammattilainen,mutta kotona ruoanlaitto jotenkin on sellaista pakkopullaa; "suutarin lapsilla ei ole kenkiä"

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Kesäasetelmista jäi tuo muratti. Sen voisi kai yrittää talvettaakin, jos olisi sopiva paikka. Kyllähän sitä ruokaakin on silloin mukava tehdä, kun kaikille kelpaa. Tahtoo tuo jälkikasvu välillä olla nirso:)

   Rentouttavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Kauniita istutuksia olet tehnyt ja viimeisen lomapäivän tunnelman sait välittymään rauhallisena, vaikka toimintaa onkin ollut runsaasti.
  Kynttilämalja on kaunis ja nappiostos tähän vuodenaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, betweenland. Tuppaavat joka vuosi nuo syyskoristukset olla samanlaisia:) Tykkään kovasti tuosta kynttilämaljasta, tänään jo putsasinkin sitä, kun oli nokea tullut.

   Poista
 4. Muratin voi talvetella ihan vaan ikkunalaudalla normaalilla huonekasvihoidolla. Talvettelen murattini lähes aina, koska eivät vaadi mitään erikoiskohtelua. Kaunis kanerva-asetelma ja tuo kynttiläastia.

  VastaaPoista
 5. Minä niin pidän havuista ja tässä taas näkee miten hyvältä ne näyttävät kanervien kanssa ja toisinpäin. Kaunis hurrikaani, varsinkin tuo jalkaosa.
  Tunnelmallista viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunuvuokko, ensin ajattelinkin laittaa pelkkiä havuja ilman kanervia, havujen vihreys kun on talvella niin kaunista. Vaan tuli muutama kanerva kuitenkin laitettua väriä antamaan:)

   Poista