Kesä

Kesä

Kesäkukista

Tiistaina, 27.11.2012

Viimeinkin sain viritettyä jänisverkot omenapuiden ympärille. Vauhtia antoi loppuviikoksi luvatut lumisateet ja pakastuva ilma. Sunnuntaina oli oikein leppeän lämmintä näprätä kanaverkon kanssa, ei palellut paljaita sormia. Varulta verkotin myös keväällä istuttamani helmiorapihlajan, toivottavasti säilyisi muutenkin hengissä talven yli.

Innostuin vielä siivoilemaan perennapenkkejä. Keväällä pääsee sitten vähemmällä, ja on muutenkin siistimmän näköistä. Tuntui vähän hassulta, kun samaan aikaan naapuri asetteli jouluvaloja omaan pihaansa, ja minä tein täysillä puutarhahommia:)

Muistin jonkun puutarhablogilaisen haastaneen kertomaan, miten kesäkukat pärjäsivät menneenä sateisena kesänä. Katselin kuviani ja tässä olisi omaa näkemystäni:


Kuistilla, sateelta suojassa, oli ahkeraliisoja ja pikkuruusuja laatikoissa. Ruusut kukkivat alkukesän, mutta loppukesästä kasvattivat vain pitkiä versoja. Ahkeraliisat sen sijaan kukkivat nimensä veroisesti täyttäen lopulta koko tilan.

Takapihalla isossa ruukussa kanna kukki ihan mukavasti, muttei kasvanut niin kookkaaksi, kuin viime kesänä


Vajan rappusilla pelakuu ei jaksanut kukoistaa. Seinällä purppuravaula ja keijunmekko juroivat pitkään, ennekuin alkoivat kukkia. Amppelissa miljoonakello sentään kukki ihan mukavasti.

Runkoruusu alkoi kukkia vasta heinäkuun lopussa ja kaipasi selvästi lämpöä ja aurinkoa

Puulaatikkoistutuksessa oli koristetupakka, koristemaissia ja tummanpunalehtistä heinää. Tupakat kasvoivat pituutta ja jokunen kukkakin tuli. Maissi jäi surkeaksi verrattuna aikaisempiin kesiin, heinä kukoisti ja kasvoi hyvin tuuheaksi mättääksi.


Miljoonakellot pärjäsivät sateista huolimatta vallan mainiosti, samoin kuin hopeaputous7 kommenttia:

 1. Hyvin sulla on kukat kukkineet sateisesta kesästä huolimatta.

  VastaaPoista
 2. Ja paljon sulla on ollutkin kesäkukkia, ja ihania.=)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista, Satu ja Laura:) Pikku hiljaa kun laittelee ruukkuihin täytettä, kertyy kasteltavaa yllättävänkin paljon. Nyt jäi vielä muutama iso ruukku tyhjäksikin, kun en itse kasvatellut mitään, ja ostokukkien hinnata ovat nousseet pilviin. Ensi keväänä taidan taas kasvatella ainakain sammareita.

  VastaaPoista
 4. Kyllä näitä kesäisiä kuvia katsellessa ajatukset jo pikkuhiljaa siirtyvät ensikesän kesäkukkasiementilaukseen :)

  VastaaPoista
 5. Ihania kukkia. Tässähän jää kohta joulutouhut väliin, kun tekee jo mieli ryhtyä miettimään kesäistutuksia.

  VastaaPoista
 6. Sinun kuvasi ovat kyllä aina kauniita ja sinulla on hyvä sommittelukyky. Upeat Kannat terassisi reunassa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommententeista, Katja, Betweenland ja Kruunuvuokko:) Minulle kävi samoin, että ajatukset siirtyivät jo ensi kesään ja suunnittelen jo täyttä päätä uusia istutuksia.

  VastaaPoista