Kesä

Kesä

Teatteria Seinäjoella

Sunnuntaina, 18.11.2012

Koko syksyn hartaasti odottamani päivä oli eilen, lauantaina. Jo loppukesällä oli ystäväni tilannut meille "kolmen koplalle" teatteriliput Seinäjoelle, sekä junaliput sinne ja takaisin. En tiedä, mitä tältä retkeltä eniten odotin: teatterielämystä, junamatkaa vai hyvää seuraa. Sen verran vähäsen tulee junalla kuljettua, että jo se on mukava elämys. Varsinkin, kun pääsimme oman paikkakunnan pieneltä asemalta hyppäämään junaan, joka vei suoraan Seinäjoelle ja illalla takaisin samaan paikkaan. Tosi helppoa ja huoletonta matkantekoa!

Näytöskappale oli Dario Fon "Näillä palkoilla ei makseta" sovitettuna nykyaikaan. Esitys oli riemastuttavan hauska ja kutitteli nauruhermoja.  Ennen esityksen alkua ehdimme syödä lounasta ja tutustua Seinäjoen keskustaan. Esityksen jälkeen jäi mukavasti aikaa ennen junan lähtöä käväistä kuohuvalla.

Reissu onnistui aivan loistavasti ja meillä oli hauskaa, niinkuin yleensäkin. Ainut miinus tuli siitä, ettei taajamajunissa ole ravintolapalveluita, sekä siitä, että junassa oli tulomatkalla aivan älyttömän kuuma! Jossakin vaiheessa tuntui hengitysilma loppuvan ja silmät pullistuvan kuumuudesta ulos päästä. Ilmeisesti jotakin häiriötä oli ilmastointisysteemeissä. Mutta tyytyväisiä saamme olla, että paikkakuntamme kautta vielä junia ylipäätään kulkee!

Kuumuudesta janoisina poikkesimme vielä paikallisen kuppilan kautta. Nautimme  pientä suolaista ja virkistävät juomat. Kotona olin jo puoli yhdeksän aikohin. Että paljon sitä yhdessä päivässä ennättääkin!


Pitäisi pikkuhiljaa viritellä jouluvaloja, tämä lyhty valaisee eteistä

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa mainiolta päivältä! Ja että vielä paikallisen kauttakin - mahtavaa!

  Ja tänään on sitten lepopäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli tosiaan mahtava päivä! Täytyisi tehdä sama reissu vielä joskus kesäaikaankin, niin näkisi maisemia, nyt oli niin pimeää mennen tullen:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Katja, tuollaiset päivän reissut hyvällä porukalla ovat tosi kivoja:) Yötä en välitä olla vieraissa paikoissa.

   Poista
 3. Kuulostaa mukavalta reissulta. Piristystä arkeen.

  VastaaPoista
 4. Satu, nimenomaan piristystä ja vaihtelua harmauteen :)

  VastaaPoista
 5. Näin syksyllä on ihana sillointällöin katkaista arki. Teatteri reissuhan on siihen mitä sopivin keino. Tai ainakin hyvä romaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, juuri näin. Sellainen pikku juttu ja irrottelu, joka ei vaadi suuria etukäteisponnisteluja. Olen muuten kirjojen suurkuluttaja, aina on oltava pino hyviä kirjoja yöpöydällä:)

   Poista
 6. Haa, juuri blogissani kyselin kivoja teatterivinkkejä, ja heti täältä löytyi ensimmäinen! Seinäjoen teattreissa en ole koskaan käynyt, eikä Dario Fokaan ole estradeilta entuudestaan tuttu. Kiitos! :o)

  VastaaPoista