Kesä

Kesä

Jouluinen haaste

Torstaina, 13.12.2012

Sain betweenlandilta Rikkaruohoelämää-blogista mukavan jouluisen haasteen. Haasteeseen liittyy tällaiset kysymykset:

1. Lempijoulukukka

 Mieluisin joulukukka kotiini on jo vuosia ollut valkoinen atsalea. Hyasintti toisi joulun tuoksun, mutta tuoksunsa takia juuri sitä ei voi meille sisälle tuoda. Joulutähti, nimenomaan punaisena, tuo myös joulun tunnelman mukanaan.
2. Joululaulu, joka virittää joulutunnelman

Aikasemmin se oli ehdottomasti "En etsi valtaa loistoa", mutta viime vuosina ykkössijan on vallannut uudempi joululaulu "Tulkoon joulu" 

3. Tätä jouluvalmistelua en ole koskaan jättänyt tekemättä

Omatekoiset joululahjat sekä kuusen koristelu. Tänä vuonna olen kutonut sukkia ja pipoja pukinkonttiin.4. Joulun tuoksu

Ensimmäisenä tulee mieleen oikean kuusen tuoksu. Harmi vaan, kun meillä ei moneen vuoteen ole voinut tuoda sisätiloihin oikeaa joulukuusta. Myös piparit ja hyasintti tuoksuvat joululle. Allergioiden vuoksi näistä kolmesta ainoastaan pipareiden tuoksua saadaan meidän perheessä enää haistella.


Tämä haaste on tainnut kiertää jo aika monessa blogissa, joten heitänkin tämän nyt kaikille teille, jotka ette vielä ole tällaista haastetta saaneet. Kertokaapa omista jouluelämyksistänne :)

.


8 kommenttia:

 1. Atsalea on kyllä kaunis kukka ja mulla ainakin on kukkinut melko pitkään, kunhan vaan hoitelee sen kastelun kuuliaisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en aina muista huolehtia kastelusta, ja kuivia lehtiä tippuu pöydälle. Jotkut viherpeukalot saavat sen jopa uudestaan kukkimaan.

   Poista
 2. Olen alkanut vuosien myötä pitää enemmän ja enemmän valkoisista joulukukista. Tuo valkoinen atsalea on kaunis ja piparit niin makoisan näköisiä.
  Harmi, että allergiat rajoittavat tuoksuvien kukkien ja aidon kuusen hankintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten harmittaa, ettei voi tuoda sisälle oikeaa joulukuusta. Eilen muuten sain ystävältäni tämän joulun joulukukan: valkoisen atsalean!

   Poista
 3. Kauniita joulukuvia. Se on harmi, että allergian takia joutuu kieltäytymään monesta jutusta. Hyasintissakin on niin voimakas tuoksu, ettei se ole ihme..

  VastaaPoista
 4. Ps. Oletko huomannut että My life = ent. Sadun blogi...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä mitä, enpäs olekaan huomannut! Ennätinkin jo harmitella, kun huomasin Sadun blogin hävinneen. Kiitos tiedosta:)

   Poista
 5. Tässä eräänä päivänä radiossa kerrottiin, että valkoiset kukat ovat yhä suositumpia jouluna. Minäkin tykkään kovasti valkoisesta atsaleasta ja tuo sinun jouluinen atsaleasi on aivan hurmaava.

  VastaaPoista