Kesä

Kesä

Joulunpyhät

Torstaina, 27.12.2012

Joulupyhät sujuivat mukavasti ja rauhallisesti meidän mäellä. Jouluruokia tuli  tehtyä yli oman tarpeen, laatikoita jäi vielä pakastimeen. Tänään piti jo tehdä spagettia ja jauhelihasoosia pojan mieliksi. Aatto meni vanhan kaavan mukaan, ilman yllätyksiä. Joulupäivänä meillä kävi kahvitteluvieraita.

Tapaninpäivänä kokoonnuimme kotikotia siskojen kera. Vanhempi sisareni nauhoitti äidin muisteloita Raja-Karjalasta, Suistamon Koiton kylästä. Tarkoituksena olisi saada materiaalia äidin puolen sukukirjaan, joka on teon alla. Samalla katselimme vanhoja valokuvia, kun me kaikki olimme nuorempia ja jotkut hieman hoikempiakin:)

Nyt on pari päivää vielä vapaata, töihin menen vasta ensi vuonna.

Pukki toi pojalle parit pipot ja lapaset, minä vähän avitin pukkia.  Voipi olla, että pipot jää oman pääni suojaksi, jälkikasvu kun kulkee mieluiten lippis päässä, talvellakin.


10 kommenttia:

 1. Hienoa että tallennatte vanhat kertomukset, jälkeenpäin sitä huomaa kuinka paljon olisi ollut vielä kyseltävää mummoilta, nyt se on jo mun kohdalla myöhäistä, onneksi muistissa on kuitenkin paljon mukavia kertomuksia perheen ja suvun vaiheista ja elämästä vuosikymmenten saatossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja, niinpä! Onneksi äidilläni vielä muisti pelaa, vaikka ikää on jo yli 80 vuotta.

   Poista
 2. Hienoa, että otatte muistot talteen! Kauniit pipot ja lapaset.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Katja, värit valikoituivat pojan takin mukaan, ja sattumoisin turkoosi käy myös minun toppatakkiini:)

   Poista
 4. Kauniit pipo ja lapaset. Hyvä tallentaa vanhempien polvien muistot ennen kuin ne kokonaan katoavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Nuorempana sitä ei paljoa perusta vanhempien muisteloista, mutta tällä iällä on mielenkiinto jo oikeasti kasvanut menneitä kohtaan. Varsinkin niitä aikoja, kun karjalaiset joutuivat evakkoon lähtemään. Kovia aikoja ne on olleet, vaikea uskoa edes todeksikaan.

   Poista
 5. Käsityöt on aina mieluisia lahjoja. Minä kudoin lahjoiksi sukkia ja nyt aikuistuttuaan lapsetkin arvostavat niitä enemmän;)
  Kaunis havuseppele, valot saa sen elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkia minäkin tein aika monet, toivottavasti saajat osaavat niitä arvostaa. Yhdet sukat pistin taas puikoille, kun näyttää noita ylijäämälankoja olevan:)

   Poista