Kesä

Kesä

Pakkasia

Tiistaina, 4.12.2012

Lähes 30 asteen lämpöero on edellisestä blogikirjoituksesta tähän päivään ulkoilmassa. Talvi  tuli oikein kunnon kuristusotteella, eilen ja tänään pakkasta on meillä päin ollut siinä 24 asteen hujakoilla. Lunta saimme viikonlopun aikana kymmenkunta senttiä. Äkkiseltään ei taas meinaa tareta millään. Lumi oli tervetullutta, kylmä ei:)

Mitäs sitä tämä muori on touhuillut sitten viime näkemän? - On vietetty pikkujouluja ja läksiäisiä, neulottu sukkia ja pipoa, kaiveltu sähkökynttelikköjä kaapin kätköistä ikkunoille, viritelty vähän jouluiloa uloskin, taivasteltu pakkasia, ällistelty joulun hurjaa lähestymistä ja vähän suunniteltu synttäri- ja joululeipomuksiakin.

Ostin syksyllä tällaiset nätit patterilla toimivat pienet jouluvalot. Virittelin ne eteisen peilin päälle. Kätevää, kun ei tarvitse johtojen kanssa sumplia, varsinkin kun eteisessä ei ole pistorasiaa. 
18 kommenttia:

 1. Onpa nätit! Luovat ihanaa tunnelmaa.

  Minuakin tuppaa palelemaan näillä asteilla ja auto - se ryökäle ei tykkää yhtään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villaista vaan ylle ja alle. Se ei tosin autoihin taida päteä:) Toivon mukaan saan lämmitetyn auton kyydin kohta töihin...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Tarja T.:) Vähän täytyy olla silmäniloakin.

   Poista
 3. Kauniit nuo valot tuossa peilin päällä. Minun pitää hankkia myös, ovat niin nätit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu:) Ei ole vielä tietoa, miten kauan paristot kestävät, mutta täytyy varata ylimääräistä joulun ajalle.

   Poista
 4. Onpas kauniit ja käytännölliset;juuri tuossa imuroidessa kirosin noita erilaisten jouluvalojen johtoja...

  Ihan liian kylmää on nyt,sellainen viiden asteen pakkanen ois sopiva :)

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen ilolla ostanut muutamat patterijouluvalot kaupasta. Eivät maksa paljon ja ovat todella käteviä. Viime jouluna törmäsin ensimmäisiin ja nyt niitä on ollut lähes joka kaupassa. Nuo sydämenmuotoiset ovat todella kauniit.

  VastaaPoista
 6. Kaunis peili ja kauniit jouluvalot. Tuo ylin kuvasi etenkin, on tosi tunnelmallinen ja nuo kynttilänjalat ja seinäamppelit sopivat tosi hyvin kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista, Katja, Betweenland ja Kruunuvuokko! Nuorempana olin kovasti pelkistettyjen linjojen ystävä, mutta vanhemmiten olen tykästynyt kaikenlaisiin krumeluureihin ja kiiltelevään, kuten peilistä huomaa:)

  VastaaPoista
 8. Kipaise noutamassa Jouluhaaste blogistani.

  VastaaPoista
 9. Kivat valot! Meilläkin on yksi tuollainen sarja ja yllättävän hyvin patterit kestävät. Hyvää itsenäisyyspäivää sinne naapurikuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin:) Kiva tietää, että paristot kestävät. Mukavaa joulunodotusta!

   Poista
 10. Kyllä nämä jouluvalot vaan antaa tunnelmaa! Ja tietysti elävä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoden pimeimpänä aikana kaikki valo, oli se sitten sähköistä, patterista tai elävää, on tervetullutta:)

   Poista
 11. Näppärä idea tommonen patterivalo ja siävä kans. Kynttelikköjä oon meijänkin huusholliin asetellut ja kyllä ne mukavaa tunnelmaa luovatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattovaloja ei näin joulun alla edes tarvitse sytyttää, on niin mukava olla tunnelmallisessa kynttilävalaistuksessa. Löysin vielä lauantaina Tiimarista yhdet uudet patterivalot, 3,95 egeä maksoivat. Sijoituspaikka on vielä auki:)

   Poista